Hvorfor jeg skal have den nye iPad mini

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor jeg skal have den nye iPad mini
Hvorfor jeg skal have den nye iPad mini
Anonim

Key takeaways

  • Ipad mini er nu Apples eneste A15-drevne iPad.
  • Det er som en mindre iPad Air, kun bedre.
  • Den topspecificerede iPad mini koster det samme som den billigste iPad Pro.
Image
Image

Den nye iPad mini er Apples hotteste produkt dette efterår (indtil videre).

Apples iPad mini er lidt ligesom Mac mini. Det er forsømt, og går ofte år imellem opdateringer, men det forbliver et populært, næsten kultobjekt. Den seneste mini er den bedste endnu.

Hvis en Apple-enhed skreg efter det frie "Home-knap"-design, så var det mini. Skærmen blev større, kroppen blev mindre, og nu fungerer den med andengenerations Apple Pencil. Jeg bruger (og elsker) en 12,9-tommer iPad Pro, men jeg kan ende med at erstatte den med denne.

Den er lige så praktisk som en papirnotesbog, og selvom den ikke er så holdbar, kan den altid være i lommen.

Maximal Mini

Den nye iPad mini er stort set en krympet iPad Air, kun bedre. Den har den samme flade krop, smalle skærmkant og tænd/sluk-knap til fingeraftrykslæsning.

Men FaceTime-kameraet er bedre (12MP vs 7MP og ultrabredt), og det bagerste kamera får en quad-LED True Tone-blitz. Video er også bedre, sandsynligvis takket være den nye A15-processor, som betyder, at mini og de nye iPhones 13 bruger Apples nyeste og bedste chip. Du får også 5G (fantastisk, til sådan en bærbar iPad) og køligere farver.

Size Is Everything

Jeg brugte en førstegenerations Wi-Fi-kun iPad mini som min primære iPad i over et år, og jeg har den stadig rundt omkring et sted. Det var før Retina, men jeg brugte det til arbejde, skrive artikler, læse, alt muligt. Grunden? Den var bare så bærbar.

Lille nok til at glide ned i jeanslommen på bagsiden og til at holde i den ene hånd. Og som alle iOS-enheder kan du bruge den med et USB- eller Bluetooth-tastatur. Hvis du vil, kan du endda slutte den til en USB-C-skærm, tilføje et tastatur og pegefelt og bruge det på den måde.

Lommestørrelsen passer også perfekt sammen med Apple Pencil, det nye Smart Folio-etui og iOS 15s nye Quick Note-funktion. Den er lige så praktisk som en papirnotesbog, og selvom den ikke er så holdbar, kan den altid være i lommen.

Men er portabilitet nok til at overvinde mini'ens ulemper?

downsides

Den første iPad mini havde fordelen af at være billig. På det tidspunkt var det den mest overkommelige iPad. Nu starter minien ved $499, og når du først tilføjer mere lagerplads (påkrævet, da 64 GB ikke er nok) og mobil (også nødvendigt, fordi denne ting er så bærbar, at den altid vil være med dig), er du over $849. Det er ikke et impulskøb og er den samme pris som en 11-tommer iPad Pro på startniveau.

Tilbage i 1970'erne og 1980'erne var miniaturisering alt. Radioer, tidlige mobiltelefoner, Walkmans, vi ville have dem små, og vi bet alte for det. Selvfølgelig var mindre altid dyrere, i modsætning til i dag, hvor iPhone mini koster mindre end resten. Så det er egentlig ikke noget problem at betale ekstra.

Men der er ulemper. Sammenlignet med min iPad Pro mangler mini'en FaceID og 120Hz ProMotion, hvilket gør det nemmere at rulle. Skærmen er også for lille til, at to personer kan se en film sammen eller praktisk multitasking med to apps. Og glem alt om et Magic Keyboard-etui. Det ville være ubrugeligt.

Image
Image

Men selve iPad Pro er fyldt med problemer. Selv i den seneste iPadOS 15-udgivelseskandidat stopper eksterne tastaturer med at indtaste tekst, når du skifter apps, noget iPad har gjort til og fra i årevis. Tekstvalg er også stadig vanskeligt, og multitasking i iPadOS 15 er forbedret, men stadig smart.

Det hele gavner mini. Hvorfor bøvle med en gigantisk 12,9-tommer iPad, hvis den ikke virker rigtigt? Hvorfor ikke skifte til den lille iPad og bruge en Mac til det, den er bedst til?

Jeg planlægger at skifte fra en iPad Pro og en Mac mini til en MacBook Air (tilsluttet den store skærm ved skrivebordet) og en iPad mini. MacBook Air lider ikke af iPadens ødelagte tastaturindgang, og mini kan fungere som en nødcomputer i en knivspids. Og jeg kan gøre det hele, mens jeg rent faktisk sparer penge.

Hvis bare jeg havde bestilt en, da de kom på udsalg - nu er alle de gode modeller i restordre indtil oktober eller endda november.

Anbefalede: