Post+-abonnementer kunne gøre Tumblr relevant igen

Indholdsfortegnelse:

Post+-abonnementer kunne gøre Tumblr relevant igen
Post+-abonnementer kunne gøre Tumblr relevant igen
Anonim

Key takeaways

  • Tumblrs nye Post+-tjeneste giver dig mulighed for at abonnere på bet alte Tumblogs.
  • Tumblr ejes af Automattic, ejeren af Wordpress.
  • Tumblr-bruget faldt, da det forbød voksenindhold.
Image
Image

Tumblr, OG-meme-maskinen, har nu bet alte post-abonnementer. Tumblr er tilbage, skat.

Tumblrs nye abonnementstjeneste hedder Post+, og den lader Tumblr-mikrobloggere vælge, hvilke opslag de vil have offentlige, og hvilke de skal lægge bag en betalingsmur. Abonnenter betaler $3,99, $5,99 eller $9,99 per måned - beløbet bestemmes af skaberen, og Tumblr tager en 5% reduktion. Og det er det. Super enkel, ligesom den originale helt gratis Tumblr. Men kan det bringe bloggingtjenesten tilbage?

"Selvfølgelig vil Tumblrs bet alte abonnementer gøre platformen relevant igen. Formlen lyder meget som, hvad Substack tilbyder - en blog og en nem måde for skribenter at opkræve betaling for det - minus hele nyhedsbrevskomponenten, " Olivia Tan, medstifter af onlinekommunikationsvirksomheden CocoFax, fort alte Lifewire via e-mail.

Mikrobloggings fald og opståen

Tumblr har været i tilbagegang, siden det forbød eksplicit indhold i 2018. Ifølge TechCrunch faldt månedlige sidevisninger med 151 millioner (29%) i de fire måneder efter forbuddet. Den ligger nu på et gennemsnit på omkring 350 millioner sidevisninger om måneden.

Et par flere tal: 11 millioner indlæg bliver lavet hver dag, og der er en halv milliard aktive blogs. Det er ikke dårlige tal, men Tumblr har ikke den mindshare, den engang nød. Det plejede at være stedet, hvor memes blev lavet. Nu, på trods af en imponerende regelmæssig brugerbase, overskygges den af Twitter og nu endda af nykommeren Substack.

Tumblr-brugere har været meget aggressive i deres modreaktion af Post+, så det er muligvis ikke en succes med nuværende Tumblr-brugere.

"Tumblr [vil lancere] sine bet alte abonnementer med håb om at tiltrække yngre brugere," sagde Miranda Yan, medstifter af softwareudviklingsfirmaet Vinpit, til Lifewire via e-mail, "og for at hjælpe dem med at holde en platform, der steg fremtrædende blandt teenagere og universitetsstuderende i begyndelsen af 2010'erne som et sted at dele memer, billeder og kreativ skrivning."

Blogging i sig selv gør måske et comeback, selvom den genopblussen lige nu er i form af nyhedsbreve leveret via e-mail i stedet for blogindlæg leveret af RSS. Men Substack, Ghost og lydblogging i form af podcasting er populære og voksende. Folk er interesserede i mere gennemtænkte artikler og kreationer, og vi er endelig villige til at betale for dem.

Tumblr er nu ejet af Automattic, Wordpress-virksomheden, der også for nylig købte den populære journalapp Day One. Wordpress startede som en bloggingplatform og driver nu mere end 43 % af alle hjemmesider. Det ser ud til, at Wordpress nu søger at komme tilbage til sine rødder i personlig blogging.

Bet alte Tumblrs

Når betaperioden er overstået, og Tumblr lancerer Post+, vil enhver kunne opkræve betaling for et abonnement, og enhver vil være i stand til at abonnere. Selvom det ikke er udtrykkeligt angivet, indebærer ofte stillede spørgsmål, at du vil være i stand til at abonnere direkte fra Tumblr iPhone-appen ved hjælp af Apples abonnementsfunktion, som gør det virkelig nemt at tilmelde dig.

Du kan også reblogge indlæg, hvilket vil resultere i endnu et indlæg med en teaser og muligheden for at abonnere.

Men kan opkrævning af penge virkelig bringe folk tilbage til Tumblr? Eller rettere sagt, kan det bringe Tumblr tilbage på topniveauet af internetpublicering sammen med Twitter, Substack og måske Facebooks Bulletin?

Image
Image

At betale for at læse blogindlæg tiltrækker måske ikke læsere med det samme, men det kan friste bloggere til at bruge Tumblr frem for alternativer. Især da Tumblrs gen-blogging-funktion og nemme abonnementstilmeldinger kan gøre det nemmere og hurtigere at vokse et publikum end med e-mail-nyhedsbreve.

Og hvis skaberne kommer, og de udgiver, så vil læserne (forhåbentlig) følge med.

Det er dog ikke alle, der er til denne Tumblr-genopblomstring. Nuværende brugere har udt alt sig imod det, selv om mange af klagerne ser ud til at være enten skabere, der ikke ønsker at betale for at læse andre Tumblogs, eller folk, der er bekymrede for, at bet alte opslag på en eller anden måde vil gøre Tumblr til et andet soci alt netværk, der jager likes som Instagram eller Twitter.

Tumblr [vil lancere] sine bet alte abonnementer med håb om at tiltrække yngre brugere.

Denne forfatter er en Tumblr-fan og har intet ønske om at se den falde til Instagrams niveau. Men opmuntrer et bet alt abonnementslag ikke til mere gennemtænkte indlæg og tiltrækker en mere engageret læserskare?

"Tumblr-brugere har været meget aggressive i deres modreaktion af Post+," sagde journalisten Mika Kujapelto til Lifewire via e-mail, "så det er måske ikke en succes med nuværende Tumblr-brugere. Men det kunne trække andre til, som ikke har brugt Tumblr før."