Hvorfor jeg vil have Elgatos Stream Deck MK.2

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor jeg vil have Elgatos Stream Deck MK.2
Hvorfor jeg vil have Elgatos Stream Deck MK.2
Anonim

Key takeaways

  • The Stream Deck er et 5x3-gitter af knapper, hver med en LCD-skærm.
  • Den opretter forbindelse til din computer, og du kan udløse næsten alt med brugerdefinerede plugins.
  • Knapperne kan vise alt, lige fra albumcover til animationer.
Image
Image

Elgatos Stream Deck er et lille gitter af kliktaster, toppet med LCD-skærme, som du tilslutter til din computer. Hvad kan det gøre? Hvad som helst. Og jeg vil helt have en.

Elgato har netop annonceret Stream Deck MK.2, en enhed med 15 knapper, der sælges for meget rimelige $150. Ligesom tidligere enheder betyder dens fleksibilitet, at du skal bruge lidt tid på at sætte dig op eller endda beslutte, hvad du skal gøre med den. Men når først du gør det - så det siger dens fans - vil du aldrig gå uden den igen.

MK.2 tilføjer udskiftelige frontplader, der passer til de brugerdefinerede ikonpakker, der allerede er tilgængelige, og du kan konfigurere en pauseskærm til de små knapper, der matcher disse frontplader. Om ikke andet vil denne lille kile se rigtig cool ud på dit skrivebord.

Sådan fungerer stream-dækket

Stream Deck er som et sæt permanente tastaturgenveje, hver tast har sin egen skærm, der kan opdateres for at vise dens formål. Eller det er ligesom en touch-screen controller, kun med fysiske knapper, du kan trykke på. Du bruger den ledsagende software til at tilpasse tasterne og forbinder dem med makroer. Disse udløser igen handlinger på din computer. Konfigurationen er nem ved at bruge første- og tredjepartsplugins.

Dette kan være så enkelt som et sæt mediekontrolknapper, der kan vise albumcover fra det aktuelle nummer, til brugerdefinerede layouts til redigering af billeder eller video. For at illustrere det, lad os se på nogle eksempler.

Brug af stream-dækket

Jeg spurgte medlemmer af Mac Power Users-forummet, hvad de bruger deres Stream Decks til.

"Jeg har kun haft min i 24 timer, men jeg elsker at bruge Stream Deck til at stoppe og starte Toggl-timere," siger Lisa Sieverts. "Det har gjort min tidsregistrering af data meget mere konsekvent. Jeg kan også godt lide zoom-kontrollerne til Mute, Share, Video."

"Jeg bruger min Stream Deck Mini til at styre min netværksmusikafspiller, der kører på min Mac," siger vco1. "Den har en webgrænseflade. Men at stoppe og starte musik hurtigt, det er lidt klodset."

Image
Image

Og så begynder tingene at blive vilde:

"Når min arbejdstelefon VOIP-app ringer på min hjemme-Mac, har jeg en 'svar'-knap på Stream Deck," siger retsadvokat og nørd Evan Kline. "Den klikker på 'svar'-knappen i appen og tænder et rødt lys uden for mit hjemmekontor via en HomeKit-kontakt (så min datter ved, at jeg taler i telefonen). Min 'afslut opkald'-knap klikker på 'afslut opkald'-knappen i appen og slukker lampen."

Klines eksempel virker typisk på sin måde. Stream Deck tiltrækker den slags mennesker, der kan lide at pille, og som kan lide at automatisere ting. Den slags mennesker, der vil bruge en hel eftermiddag på at arbejde på en iOS-genvej, så de kan spare et par sekunder, hver gang de udfører en gentagen opgave (noget jeg også er skyldig i).

Hvem kan huske tastaturgenveje? Ikke mig!

The Stream Desk er den ultimative tweakers-legeplads. Ikke alene kan du styre simple funktioner på computeren, men du kan bruge et knaptryk til at udløse en hel række af hændelser. Klines eksempel på telefonopkald er ekstremt, men hvad med et enkelt tryk på en knap for at starte alle dine arbejdsapps, indstille skærmlayoutet, som du kan lide det, starte din omgivende musik og indstille lysene til det korrekte niveau? Og endnu en knap til at slå det hele fra, når du er færdig.

Hvorfor gider?

Meget af dette kan gøres med tastaturgenveje, så hvorfor bøvle med en hardwareenhed? Netop fordi det er hardware. At lægge alt på ét sted med et gitter af faste knapper (selvom du også kan bladre mellem forudkonfigurerede scener) er hurtigere med hensyn til muskelhukommelse. Og for nogle mennesker gør de små skærme Stream Deck meget mere tilgængelig end gammeldags tastaturgenveje.

"Hvem kan huske tastaturgenveje?" fort alte bruger Danny Reinfeld til Lifewire via MPU-fora. "Ikke mig!"

Image
Image

Hvis jeg får en, planlægger jeg at bruge den til at udløse genveje på Mac (når de ankommer i macOS 12 Monterey) for at vise et lille ur på én tast og til mediekontrol. Derefter kan jeg konfigurere den til at være en brugerdefineret controller til Adobe Lightroom, selvom jeg for at være ærlig næsten ikke redigerer billeder, siden jeg fik Fujifilm X-Pro3, som spytter næsten perfekte JPG'er lige ud af kameraet.

I sidste ende er Stream Deck bare cool. Og til 150 USD er det en overkommelig måde at tilføje fjernbetjeninger og automatisering til din computer.

Anbefalede: