Brug af en fjernbetjent bilstarter med manuel gearkasse

Indholdsfortegnelse:

Brug af en fjernbetjent bilstarter med manuel gearkasse
Brug af en fjernbetjent bilstarter med manuel gearkasse
Anonim

Fjernstartere til biler er relativt enkle enheder, men sikker installation i en bil, der har en manuel gearkasse, giver nogle unikke problemer. Problemet er, at de fleste manuelle gearkasser bruger mekanisk gearkobling, og der er ingen sensor at bruge for at fortælle, om gearkassen er i frigear. Uden det kunne en fjernstarter gå i indgreb med transmissionen i gear med potentielt katastrofale følger.

Image
Image

Det er muligt at installere en fjernstarter i en bil med manuel gearkasse, og der er endda flere måder at gøre det på, men ikke alle er særligt sikre.

Problemet med fjernbetjente bilstartere og manuelle gearkasser

Når du installerer en automatisk starter i et køretøj, der har en automatgearkasse, tjekker den typisk to ting, inden motoren startes: at gearkassen er i parkering, og at parkeringsbremsen er aktiveret. I nogle installationer vil den kun kontrollere, at transmissionen er i park.

Det største problem med manuelle gearkasser er, at der ikke er nogen park. De har kun neutral, hvilket er ligesom park, men transmissionen er i stand til at køre fri. Der er ingen parkeringspal, som er den komponent i automatgear, der låser transmissionen på plads.

Det andet store problem er, at når du starter et køretøj med manuel gearkasse, skal du først trykke ned på koblingspedalen. Dette er nemmere at håndtere end spørgsmålet om at sikre, at transmissionen er i frigear, men det er stadig en ekstra hindring, der ikke gælder for køretøjer med automatisk gearkasse.

Sådan får du en fjernstarter til at fungere med en manuel gearkasse

Grunden til, at du ikke kan starte et køretøj med manuel gearkasse uden at træde på koblingspedalen, skyldes koblingsspærrekontakten. Denne kontakt forhindrer motoren i at starte, indtil den udløses ved at aktivere koblingspedalen helt, så den er let at omgå.

Problemet er, at koblingslåsen er en sikkerhedsfunktion, der forhindrer føreren i at starte køretøjet med gearkassen i gear. Spærringen forhindrer også børn i ved et uheld at rulle køretøjet ind i en bygning eller trafik, når de efterlades uden opsyn.

Hvis denne sikkerhedsfunktion fjernes, skabes der mulighed for at starte motoren, eller prøve at, med transmissionen i gear.

Selv om det er usandsynligt, at motoren ville starte under disse forhold, kunne den slynge frem eller tilbage afhængigt af det gear, den blev efterladt i. Selv med parkeringsbremsen aktiveret, kunne køretøjet nemt ramme et andet køretøj under disse omstændigheder. Uden parkeringsbremsen aktiveret kunne køretøjet rulle ind i en bygning, en vejbane eller ramme en fodgænger.

Det betyder, at der er tre ting, som en fjernstarter til biler skal gøre, hvis den er installeret i et køretøj, der har en manuel gearkasse:

  • Deaktiver koblingslåsen.
  • Bekræft, at transmissionen er i neutral.
  • Bekræft, at parkeringsbremsen er aktiveret.

Løsning af fjernbetjent bilstarter problemer med manuel gearkasse

Det enkleste problem at tage sig af er koblingslåsekontakten. For at omgå behovet for, at nogen skal træde koblingspedalen ned, skal den fjernbetjente bilstarter tilsluttes koblingslåsen.

Når du trykker på startknappen på fjernbetjeningen, deaktiverer enheden spærringen, før starteren aktiveres. I en lignende proces kan enheden også kobles til den samme parkeringsbremsekontakt, der aktiverer parkeringsbremselyset på dit instrumentbræt. Hvis denne kontakt ikke er aktiveret, kan fjernstarteren deaktiveres helt.

Spørgsmålet om at kontrollere, at transmissionen er i neutral, er mere kompliceret, og der har været en række løsninger gennem årene. De fleste af disse løsninger var alt for komplicerede og tilbøjelige til at fejle, men moderne fjernstartere til biler drager fordel af mange års forsøg og fejl.

Sørg for, at din bil starter i neutral

Der er en række måder at sikre, at køretøjet er i frigear, men en af de sikreste indebærer en flertrinsløsning, der gør det umuligt ved et uheld at starte køretøjet, når det er i gear.

Denne opsætning involverer ledning af fjernstarteren på en sådan måde, at når du parkerer dit køretøj, skal den stå i neutral. For at opnå dette ændrer fjernstarteren den måde, du lukker din bil på. Den skal også tilsluttes dørkontakterne.

Med denne type fjernbetjent bilstarter installeret, fungerer det sådan her:

  1. Kør din bil, som du plejer.
  2. Find en parkeringsplads, og manøvrér ind i den.
  3. Skift til frigear, og aktiver parkeringsbremsen.
  4. Sluk tændingen, og fjern nøglerne.
  5. På grund af den måde, fjernstarteren er forbundet med, vil motoren fortsætte med at køre.
  6. Forlad køretøjet, luk døren, og motoren vil slukke.

Hvordan og hvorfor virker dette?

Dette kan virke som en alt for kompliceret proces, og det er det, men det sikrer, at parkeringsbremsen er aktiveret, transmissionen er i frigear, og at de begge forbliver sådan. Der er ikke behov for en kompliceret positionssensor på transmissionsleddet, da der ikke er nogen måde at tilkoble fjernstarteren uden at transmissionen er i frigear.

Som en ekstra sikkerhedsforanst altning vil et system, der er sat op på denne måde, nulstilles, hvis nogen af dørene åbnes, før fjernbetjeningen aktiveres. Så hvis nogen åbner døren og potentielt skifter gearkassen i gear, vil den fjernbetjente bilstarter blive deaktiveret.

Svagheden ved dette system er, at det ikke sikkert kan bruges i en cabriolet, og du kan heller ikke lade dine vinduer rulle ned.

Andre problemer med fjernbetjent bilstarter

Nogle køretøjer udgør et større problem end andre, men en dygtig tekniker kan typisk finde en sikker løsning i stort set alle tilfælde.

For eksempel er nogle køretøjer med manuel gearkasse designet således, at nøglen kun kan fjernes, når gearkassen er i bakgear. Det vil ikke skære det for en fjernstarter, men en kyndig tekniker vil typisk være i stand til at ændre ledningerne for at få det til at fungere.

Andre køretøjer, der har karburatorer eller tyverisikringsanordninger, kræver ekstra udstyr og arbejde, og nogle er bedst at overlade til fagfolk. Alligevel er der næsten altid en brugbar løsning tilgængelig, selvom der ikke er et hylde-fjernstartsæt, der virker.

Hvis du ejer en cabriolet eller et køretøj, der har nogen af disse yderligere problemer, kan du kræve en unik løsning, hvis du stadig ønsker en fjernstarter til bilen.

Anbefalede: