Hvad er formerne for netværksnavne?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er formerne for netværksnavne?
Hvad er formerne for netværksnavne?
Anonim

Et netværksnavn er en tekststreng, som enheder bruger til at referere til et bestemt computernetværk. Disse strenge er adskilt fra navnene på individuelle enheder og de adresser, de bruger til at identificere hinanden. Netværksnavne har flere former.

Image
Image

Service Set Identifier (SSID)

Wi-Fi-netværk understøtter Service Set Identifier (SSID), en type netværksnavn. Wi-Fi-adgangspunkter og klienter er hver tildelt et SSID for at identificere hinanden. I daglige samtaler refererer navne på trådløse netværk typisk til SSID'er.

Trådløse bredbåndsroutere og trådløse adgangspunkter etablerer trådløse netværk ved hjælp af SSID'er. På tidspunktet for deres fremstilling er disse enheder konfigureret med standard SSID'er (netværksnavne) på fabrikken.

Skift standardnavnet for dine enheder for at forhindre uautoriseret adgang og andre sikkerhedsproblemer.

Bundlinje

Microsoft Windows tildeler computere til navngivne arbejdsgrupper for at lette peer-to-peer-netværk. Alternativt adskiller Windows-domæner computere i navngivne undernetværk. Windows-arbejdsgruppe- og domænenavne er begge indstillet separat fra navnene på hver computer og fungerer uafhængigt af SSID'er.

Clusters

En anden særskilt form for netværksnavngivning bruges til at identificere computerklynger. For eksempel understøtter de fleste serveroperativsystemer (for eksempel Microsoft Windows Server) den uafhængige navngivning af klynger. Klynger er sæt af computere, der fungerer som et enkelt system.

Netværk vs. DNS-navne på computere

IT-fagfolk henviser ofte til computernavne, der vedligeholdes i Domain Name System (DNS) som netværksnavne, selvom disse teknisk set ikke er navne på netværk. For eksempel kan en computer hedde TEELA og tilhøre a.b.com-domænet. DNS kender denne computer som TEELA.a.b.com og reklamerer for dette navn til andre enheder. Nogle mennesker henviser til denne udvidede DNS-repræsentation som computerens netværksnavn.

Anbefalede: