Hvad er en NEF-fil? (Og hvordan man åbner en)

Indholdsfortegnelse:

Hvad er en NEF-fil? (Og hvordan man åbner en)
Hvad er en NEF-fil? (Og hvordan man åbner en)
Anonim

Hvad du skal vide

  • En NEF-fil er en Nikon Raw-billedfil.
  • Åbn en med ViewNX 2, IrfanView, Pics.io og andre billedfremvisere.
  • Konverter til JPG, PNG, DNG osv. med nogle af disse programmer og andre som Photoshop.

Denne artikel beskriver, hvad en NEF-fil er, hvordan man åbner en på alle dine enheder, og hvilke programmer der kan konvertere en til et mere almindeligt billedformat som-j.webp

Hvad er en NEF-fil?

En NEF-fil er en Nikon Raw-billedfil. Det er en forkortelse for Nikon Electronic Format og bruges udelukkende på Nikon-kameraer.

Ligesom andre RAW-billedfiler beholder NEF-filer alt, der er optaget af kameraet, før nogen form for behandling er undergået, inklusive metadata som kamera- og objektivmodellen.

NEF-filformatet er baseret på TIFF.

Dette filformat omtales nogle gange som Nikon Electronic File. Det samme akronym bruges også af andre teknologibegreber, f.eks. netværkseffektivitetsfaktor.

Image
Image

Sådan åbnes en NEF-fil

Windows-brugere med det rigtige codec på deres computer kan vise NEF-filer uden yderligere software. Hvis NEF-filer ikke åbnes i Windows, skal du installere Microsoft Camera Codec Pack, som gør det muligt at bruge NEF, DNG, CR2, CRW, PEF, RW2 og andre RAW-billeder.

NEF-filer kan også åbnes med Able RAWer, Adobe Photoshop, IrfanView, GIMP, AfterShot Pro og sikkert også nogle andre populære foto- og grafikværktøjer.

Hvis du er Photoshop-bruger, men stadig ikke kan åbne NEF-filer, skal du muligvis installere den seneste version af Camera Raw-plugin'et, som din version af Photoshop understøtter.

NEF-filer kan også åbnes med Nikons egen Capture NX 2- eller ViewNX 2-software. Førstnævnte er kun tilgængelig ved køb, men er gratis i de første 60 dage; sidstnævnte kan downloades og installeres af enhver for at åbne og redigere NEF-filer.

For at åbne en NEF-fil online, så du ikke behøver at downloade nogen af disse programmer, prøv Pics.io.

Mobilenheder kan også åbne NEF-filer. Google Snapseed (tilgængelig til Android og iOS) er et eksempel på en app, der understøtter dette format. En anden NEF-fremviser til iOS er Adobe Photoshop Express; du kan også få denne Adobe-app til Android.

Sådan konverteres en NEF-fil

En NEF-fil kan konverteres til en række formater ved at bruge enten en gratis filkonverter eller ved at åbne NEF-filen i en billedfremviser/editor og gemme den i et andet format.

For eksempel, hvis du bruger Photoshop til at se/redigere en NEF-fil, kan du gemme den åbne fil tilbage på din computer i formater som JPG, RAW, PXR, PNG, TIF/TIFF, GIF, PSD osv.

IrfanView konverterer NEF til lignende formater, inklusive PCX, TGA, PXM, PPM, PGM, PBM, JP2 og DCX.

Adobes DNG Converter er en gratis RAW-konverter, der understøtter RAW-konverteringer som NEF til DNG og fungerer på både Windows og macOS.

En gratis online NEF-konverter er også en mulighed. Ud over Pics.io er Zamzar, som konverterer NEF til BMP, GIF, JPG, PCX, PDF, TGA og andre lignende formater. Online RAW Converter er en anden online REF-konverter, der understøtter at gemme filen tilbage på din computer eller til Google Drev i JPG-, PNG- eller WEBP-formatet; den fungerer også som en let editor.

Flere oplysninger om NEF-filer

På grund af, hvordan billeder skrives til et Nikons hukommelseskort, udføres der ingen behandling af selve NEF-filen. I stedet ændrer ændringer foretaget i en NEF-fil et sæt instruktioner, hvilket betyder, at et vilkårligt antal redigeringer af NEF-filen kan foretages uden nogensinde at påvirke billedet negativt.

Nikon har nogle flere detaljer om dette filformat på deres Nikon Electronic Format (NEF) side.

Kan du stadig ikke åbne din fil?

NEF-filtypen betyder højst sandsynligt, at du har at gøre med en Nikon-billedfil, men du skal være forsigtig, når du læser filtypenavnet for at sikre dig, at du rent faktisk har med en Nikon-fil at gøre.

Nogle filer bruger en filtypenavn, der staves meget som ". NEF", men som virkelig ikke har noget at gøre med formatet. Hvis du har en af disse filer, er der en rigtig god chance for, at ingen af NEF openers-filen ovenfor vil arbejde for at åbne eller redigere filen.

For eksempel kan en NEX-fil let forveksles med en NEF-fil, men den er slet ikke relateret til et billedformat, men er i stedet en Navigator Extension-fil, der bruges af webbrowsere som en tilføjelsesfil.

Det er et lignende tilfælde med NET-, NES-, NEU- og NEXE-filer. Hvis du har en anden fil end en NEF-fil, skal du undersøge filtypenavnet (på Google eller her på Lifewire) for at finde ud af, hvilke programmer der understøtter at åbne den specifikke fil eller konvertere den til et andet format.

Ofte stillede spørgsmål

  • Hvordan redigerer jeg en NEF-fil i Photoshop? I Photoshop, gå til File > Openog vælg NEF-filen på din computer. Hvis du har problemer med at åbne eller redigere filen, skal du gå til Help > Updates for at opdatere Camera Raw plug-in.
  • Hvordan åbner jeg en NEF-fil i Windows 7? I Windows 7 kan du åbne NEF-filer i Windows Stifinder eller i billedgalleriet, hvis du har Microsoft Camera Codec Pakke installeret.

Anbefalede: