Hvad er en Ethernet-port?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er en Ethernet-port?
Hvad er en Ethernet-port?
Anonim

En Ethernet-port (også kaldet et stik eller en socket) er en åbning på computernetværksudstyr, som Ethernet-kabler tilsluttes. Deres formål er at forbinde kablet netværkshardware i et Ethernet LAN, metropolitan area network (MAN) eller wide area network (WAN).

Ethernet udtales med et langt "e" som i ordet spise. Ethernet-porte går også under andre navne, såsom LAN-porte, Ethernet-forbindelser, Ethernet-stik, LAN-stik og netværksporte.

Alt hvad du behøver at vide om Ethernet-porte

Sådan ser Ethernet-porte ud

Ethernet-forbindelser findes på bagsiden af en computer eller bagsiden eller siden af en bærbar computer. En router kan have flere Ethernet-porte for at rumme flere kablede enheder på et netværk. Det samme gælder for anden netværkshardware såsom hubs og modemer.

En Ethernet-port accepterer et kabel, der har et RJ-45-stik. Alternativet til at bruge sådan et kabel med en Ethernet-port er Wi-Fi, som eliminerer behovet for både kablet og porten.

En Ethernet-port er lidt bredere end et telefonstik. På grund af denne form er det umuligt at sætte et Ethernet-kabel pænt ind i et telefonstik, hvilket gør det lidt nemmere, når du tilslutter kabler.

Sådan ser en Ethernet-port ud. Det er en firkant med et par stive områder i bunden.

Image
Image

Ethernet-kablet er bygget på samme måde, norm alt med en klemme til at holde kablet i Ethernet-porten.

Image
Image

Ethernet-porte på computere

De fleste stationære computere har én indbygget Ethernet-port, der bruges til at forbinde enheden til et kablet netværk. En computers indbyggede Ethernet-port er forbundet til dens interne Ethernet-netværksadapter, kaldet et Ethernet-kort, som er tilsluttet bundkortet.

Bærbare computere har norm alt også en Ethernet-port til at oprette forbindelse til et netværk, der ikke har trådløse muligheder. En undtagelse er MacBook Air, som ikke har en Ethernet-port, men som understøtter tilslutning af en Ethernet-dongle til en USB-port på computeren.

Fejlfinding af Ethernet-portproblemer

Hvis din computer oplever problemer med internetforbindelsen, er Ethernet-porten det første sted at kigge efter.

Her er tre årsager til forbindelsesproblemer:

  • Netværkskablet er frakoblet. Denne tilstand resulterer ofte i, at et netværkskabel er frakoblet fejl. Denne fejlmeddelelse vises, når en computer eller bærbar computer flyttes, hvilket kan slå kablet ud af Ethernet-porten.
  • Netværkskortet sidder ikke i plads. Hvis computeren er blevet flyttet rundt, kan Ethernet-kortet løsne sig fra udvidelsesporten på bundkortet.
  • Netværkskortdrivere er korrupte eller mangler. Noget andet relateret til Ethernet-porten er netværksdriveren til netværkskortet, som kan blive forældet, korrupt eller mangle. En af de nemmeste måder at installere en netværksdriver på er med et gratis driveropdateringsværktøj.

Ethernet-porte på routere

Alle populære bredbåndsroutere har en eller flere Ethernet-porte. Med denne opsætning kan flere kablede computere i et netværk nå internettet og de andre tilsluttede enheder på netværket.

En uplink-port (også kaldet en WAN-port) er et specielt Ethernet-stik på en router, der forbinder til et bredbåndsmodem. Trådløse routere inkluderer en WAN-port og typisk fire ekstra Ethernet-porte til kablede forbindelser.

Bundlinje

Andre typer forbrugergadgets (såsom videospilkonsoller, digitale videooptagere og fjernsyn) omfatter Ethernet-porte til hjemmenetværk. Et andet eksempel er Google Chromecast, som du kan købe en Ethernet-adapter til, så du kan bruge Chromecast uden Wi-Fi.

Ofte stillede spørgsmål

  • Er en Ethernet-forbindelse den hurtigste måde at oprette forbindelse til internettet på? Ethernet-kabler kan klassificeres til hastigheder, der er meget højere end hvad Wi-Fi kan overføre pålideligt, men ikke alle kabler og hver router er den samme, så en meget god Wi-Fi-opsætning kan overgå en meget dårlig Ethernet-opsætning.
  • Hvorfor kører min Ethernet-port ikke med de angivne hastigheder? Det Ethernet-kabel, man bruger, er lige så vigtigt som forbindelsen. Du skal sikre dig, at det kabel, du bruger, er klassificeret til den hastighed, din port understøtter, så sørg for at konsultere din routers angivne specifikationer online eller i manualen.
  • Har du brug for ethernet for at oprette forbindelse til internettet? Ethernet er én måde at få adgang til internettet med Wi-Fi som den anden vigtige måde. Enten fungerer, og du behøver ikke begge dele.

Anbefalede: