De 7 bedste processorer i 2022

Indholdsfortegnelse:

De 7 bedste processorer i 2022
De 7 bedste processorer i 2022
Anonim

Bygger du din egen rig? Opgraderer din pc? En af de bedste processorer kan hjælpe med at tage din pc fra forældet til fantastisk. Men den bedste processor for dig afhænger af din specifikke situation.

Gamere vil gerne lede efter en CPU med højere clock-hastigheder, der understøtter meget RAM, mens indholdsskabere måske vil have en multi-core processor med meget RAM og 4K-videounderstøttelse, men de har ikke nødvendigvis brug for de flammende urhastigheder. For dem, der vil have en pc til maksimal produktivitet, bør en processor på mellemniveau gøre tricket, da forretningsfolk norm alt bare har brug for noget kraftfuldt nok til multitasking.

Uanset hvad du har brug for din computer til at gøre, har vi dækket dig med de bedste processorer i forskellige kategorier og prisklasser. Læs videre for at se vores bedste valg.

Bedste samlet: AMD Ryzen 9 5900X

Image
Image

AMD har domineret CPU-markedet i de seneste år, og AMD Ryzen 9 5900X er et af mærkets bedste tilbud. Denne chip er et topvalg fra den seneste AMD-generation, 5000-serien, og er bestemt klar til at booste din pc til næste generation.

5900X har 12 kerner og 24 gevind. Den kører hurtigt med et basisur på 3,7 GHz, men overclocking giver mulighed for maks. 4,8 GHz. Den maksimale temperatur er 90C, hvilket er en smule lavere end nogle af konkurrenterne, inklusive de andre 5000-seriechips. Avanceret køling anbefales med denne chip, men bemærk, at der ikke allerede er nogen køling inkluderet.

5900X kommer med Zen 3-kernearkitekturen, er klar til VR og inkluderer Master Utility-softwaren, som giver værktøjer til tuning og overclocking. Det giver meget konkurrencedygtige resultater i næsten alle kategorier - spil, produktivitet og skabelse. Ved næsten hver eneste test og sammenligning havner 5900X nær toppen af listen.

Men selvom dette er en fantastisk chip, hvis du bygger en rig, der kun er til spil, kan du dumpe unødvendige penge i en chip, der kunne gøre det bedre inden for områder som RAM, strømforsyning og periferiudstyr. Men hvis du vil have en CPU, der giver dig mulighed for at kunne gøre alt rigtig godt, er det denne chip, du leder efter.

Base Clock/Boost Clock: 3,7GHz/4,8GHz | Cores/Threads: 24/12 | Socket: AM4

Bedste AMD: AMD Ryzen 7 5800X

Image
Image

Vores valg for den bedste samlede AMD-chip er AMD Ryzen 7 5800X, da den tilbyder en god balance mellem pris, ydeevne og muligheder. For mange hobbyspillere er dette en god pasform uden at overdrive det. 5800X har en MSRP på $449, hvilket er $100 mindre end 5900X. Dette lægger mere i lommen for at bruge på RAM og GPU, eller måske den avancerede køling, du skal bruge til denne chip.

5800X har otte kerner og håndterer 16 tråde. Basisuret er faktisk en smule hurtigere end 5900X ved 3,8 GHz, og det maksimale overclock er 4,7 GHz, men husk på, at det tal er for et enkelt kerne-boost. Overclock ydeevne for alle kerner afhænger af hele computerens opbygning. Den maksimale temperatur er 90C, hvilket er lavere end mange konkurrenter, så køling vil være meget vigtigt (og der er ingen køling inkluderet). Chippen har brug for 105 W strøm og kan håndtere op til 32 GB DDR4 RAM.

5800X inkluderer de banebrydende teknologier, vi er kommet til at forvente fra AMD, såsom Zen 3-arkitekturen og StoreMI-teknologien (som hjælper med at give topydelse til al din storage) og Master Utility til hjælp til overclocking. 5800X er også VR-klar, så du kan hoppe ind i næste niveaus gaming og underholdning.

Denne chip overgår mange af Intel-chippene og tidligere AMD-chips på alle områder med undtagelse af nogle få, og det er hovedsageligt nogle få frames per second-test (FPS) i visse spil.5800X er ekstremt kraftfuld og dygtig på alle områder, og den giver tilstrækkelig alsidighed til at fungere for både spillere og indholdsskabere.

Base Clock/Boost Clock: 3,8GHz/4,7GHz | Cores/Threads: 8/16 | Socket: AM4

Bedste budget AMD: AMD Ryzen 9 3900X

Image
Image

Hvis du ønsker at få mest muligt ud af dine penge, mens du stadig bygger en rig, du kan være stolt af, er AMD Ryzen 9 3900X et solidt valg. Du behøver ikke altid at lægge al din dej ud for den nyeste og bedste CPU, og ved at udnytte sidste generations teknologi tæt på tidspunktet for en ny generations udgivelse kan du spare en del penge.

Du kan finde 3900X for så lavt som $330 på udsalg. Den har 12 kerner og håndterer 24 tråde. Basisuret på 3,8 GHz kan overclockes op til 4,6 GHz på en enkelt kerne. Den maksimale temperatur er 95C, men med den inkluderede Wraith Prism og RGB LED-blæser burde CPU'en forblive ret kølig.

Chippen kan håndtere op til 32 GB DDR4 RAM, og den kan prale af AMD-teknologipakken, som inkluderer Zen 2-kernearkitekturen, SenseMI-teknologien, Master Utility og GameCache, som giver 72 MB cache for at reducere latens i spil.

I test udfører denne chip ekstremt godt sammenlignet med andre chips fra sidste generation, og vil sjældent have problemer med at håndtere det, du kaster dens vej. Selvfølgelig skaber den seneste generation en vis afstand i de fleste præstations- og benchmarkingtests, men det forventes, og du burde stadig være i stand til at spille dine yndlings titler med 3900X. Generelt, hvis du vil have en solid chip til en fantastisk pris, kan du ikke gå g alt med 3900X.

Base Clock/Boost Clock: 3,8GHz/4,6GHz | Cores/Threads: 24/12 | Socket: AM4

Bedste Intel: Intel Core i9-10900K

Image
Image

Intel i9 10900K formodes at være den ultimative gaming- og indholdsskabelses-CPU i Intel-serien - en påstand, som vi har fundet er sand for det meste, selvom den klarer sig stærkest i spilafdelingen. Denne CPU har helt sikkert meget at gøre, inklusive dens basis MSRP på $488 til $499, hvilket gør den til et overkommeligt valg for din næste CPU.

10900K har 10 kerner og 20 tråde - ikke så høje som nogle konkurrenter, men hver kerne er godt brugt. Basisuret er 3,7 GHz, med et maksim alt boost på 5,3 GHz på en enkelt kerne. Dette repræsenterer et imponerende spring i forhold til mange konkurrerende AMD CPU'er. Der er også 20 MB Intel Smart Cache til at hjælpe CPU'en på vej, og en maksimal hukommelsesstørrelse på 128 GB DDR4 RAM.

Den maksimale temperatur er 100C, så afkøling er vigtig, men ikke svært at styre, da du sikkert kan bruge en simpel blæser. Bemærk dog, at en ventilator ikke er inkluderet. CPU'en trækker i gennemsnit 125W strøm, hvilket er højere end dens AMD-konkurrence, så det kan være en god idé at dobbelttjekke, at din strømkilde kan klare den øgede watt.

Samlet set er denne Intel CPU fremragende i alle sine tests, men den ser ud til at skinne klarest under spilbenchmarking, hvilket ofte slår AMD ud i de fleste tests. Med hensyn til kreativ produktivitet er 10900K konkurrencedygtig og klarer sig ganske fremragende sammenlignet med andre CPU'er i sin klasse. I betragtning af hvor godt den yder, dens funktioner og dens rimelige pris, er Intel i9 10900K nemt vores valg til den bedste Intel CPU.

Base Clock/Boost Clock: 3,7GHz/5,3GHz | Cores/Threads: 10/20 | Socket: LGA 1200

Bedste Budget Intel: Intel Core i9-9900K

Image
Image

Dette er et godt tidspunkt at få fat i Intel i9-9900K CPU, som er en fremragende niende generations chip. Det havde oprindeligt en MSRP på $488 til $499, men er nu sat ned med omkring $100.

9900K har otte kerner og 16 tråde. Basisuret kører på 3,6 GHz og kan overclockes til solide 5,0 GHz på en enkelt kerne. Der er en 16 MB Smart Cache, og chippen kan håndtere 128 GB DDR4 RAM med maks. to kanaler. 9900K har et ret lavt strømforbrug på 95W lavere end mange af konkurrenterne.

Der er integreret grafik med 4K-understøttelse, men kun ved 60Hz, så det ville være bedst at stole på et dedikeret grafikkort. Den maksimale temperatur er 100C, så det er ikke alt for svært at forhindre, at chippen overophedes med en solid blæser. Desværre medfølger en blæser ikke.

Der er et væld af optimering og avancerede teknologier inkluderet i Intel-chippen, såsom virtualisering, termisk overvågning og Turbo Boost. Med hensyn til ydeevne håndterer denne chip sig godt, men den vil ikke chokere dig med sin hastighed eller kraft. Dette er dog en sidste generations chip, så det er et godt valg for nogen, der leder efter en aftale, snarere end dem, der ønsker at have alt banebrydende. 9900K hjælper dig med at nyde moderne spil, når den er parret med et godt grafikkort.

Base Clock/Boost Clock: 3,6GHz/5,0GHz | Cores/Threads: 8/16 | Socket: LGA 1151

Bedste Splurge: AMD Ryzen 9 5950X

Image
Image

AMD hævder, at dens Ryzen 9 5950X er en chip uden kompromiser, og mærket kan helt sikkert bakke op om det, dog med en MSRP på $799. Selvom den kan præstere fantastisk i alle kategorier, kan denne chip også meget vel være overkill og bør reserveres til dem, der ønsker Ferrari'en af CPU-chips.

Dette udyr har 16 CPU-kerner og håndterer 32 tråde, klar til at spise op på enhver gaming eller produktivitet, du vil kaste på det. Basisuret er lavere end andre AMD'er i samme serie ved 3,4 GHz, men det maksimale ur er højere med single core max boost, der kommer ind på 4,9 GHz. I lighed med andre CPU'er i denne serie er den maksimale temperatur 90C, hvilket er lavere end nogle konkurrenter. Det kræver helt klart avanceret køling, men det følger ikke med chippen, så det vil du gerne købe derudover.

AMDs teknologipakke er inkluderet, som har Zen 3-arkitekturen, StoreMI-teknologien, Master Utility til overclocking og er VR-kompatibel.5950X er næsten altid øverst på hitlisterne, når det kommer til præstationstest på stort set alle områder, det være sig FPS, standard benchmarking-tests eller produktivitets- og kreative tests.

Hvis du kun er en gamer eller en person, der udelukkende fokuserer på kreativ produktivitet, så er dette måske ikke den bedste løsning. Du kan finde en chip, der er mere fokuseret på, hvad der passer bedst til dine behov til en meget billigere pris. Hvis du er en person, der både udfører spil og kreative opgaver, og du vil have det bedste af det bedste, så tag fat i denne chip og sol dig derefter i dens hurtige herlighed.

Base Clock/Boost Clock: 3,4GHz/4,9GHz | Cores/Threads: 16/32 | Socket: AM4

Bedste HEDT: AMD Ryzen Threadripper 3970X

Image
Image

Markedet for high-end desktop computing (HEDT) er et marked, der henvender sig til dem, der nyder at bygge en pc, der er ekstrem på alle mulige måder: ydeevne, udseende og pris. Som med ethvert luksusprodukt er der en høj pris, men du får en lige så høj ydeevne og omhu til gengæld. AMD Ryzen Threadripper 3970X har til formål at ødelægge alle kreative opgaver, du sender den, og med stil.

Denne chip har utrolige 32 kerner og kan klare vanvittige 64 tråde. Der er et basisur på 3,7 GHz og en enkelt kerne max boost på op til 4,5 GHz. 3970X har en monstercache på 144MB, som nemt overgår andre AMD-chips. Denne CPU bruger enorme 280W strøm, så du skal bruge en stor strømkilde. Det vil helt sikkert kræve avanceret afkøling for at forhindre det i at nå sin 95C maks. temperatur.

CPU'en gør brug af AMD Zen Core Architecture og giver dig AMD Ryzen Master Utility til tuning og overclocking. CPU'en kan håndtere op til 32 GB DDR4 RAM.

I benchmarking beviser denne CPU sit værd og viser, at kreativ produktivitet er, hvor den virkelig skinner. Bare rolig, hvis du også spiller, da chippen kan klare alt, hvad du vil spille. I spiltests overgik nogle avancerede Intel-chips, især Xeon-klassen og i9, 3970X, men i produktivitet kom 3970X rutinemæssigt med topkarakterer. Den lever virkelig op til sit navn som en Threadripper.

Base Clock/Boost Clock: 3,7GHz/4,5GHz | Cores/Threads: 32/64 | Socket: TRX40

AMD Ryzen 9 5900X (se på Amazon) er en kraftfuld chip, der giver en god kombination af ydeevnefunktioner. Hvis du foretrækker en Intel-processor, er Intel Core i9-10900K (se på Amazon) en solid ulåst mulighed for spillere og indholdsproducenter.

Bundlinje

Erika Rawes har skrevet professionelt i mere end et årti, og hun har brugt de sidste fem år på at skrive om forbrugerteknologi. Erika har gennemgået omkring 125 gadgets, herunder computere, perifere enheder, A/V-udstyr, mobile enheder og smart home-gadgets. Erika skriver i øjeblikket for Digital Trends og Lifewire.

Hvad skal du kigge efter i en processor:

Speed

Hvor meget hastighed har du egentlig brug for? Selvfølgelig kunne du gå med tanken om, at mere altid er bedre, men du skal sikre dig, at du bruger dit budget de rigtige steder for at få mest muligt ud af dine penge. For eksempel, hvis du elsker spil, kan du opleve, at en lavere CPU kombineret med et avanceret grafikkort giver dig meget bedre ydeevne end blot en avanceret CPU.

Låst vs. ulåst

Ulåst er næsten altid bedre end låst, da det er bedre at have muligheden for at overclocke end at lade være. Husk dog, at overclocking sandsynligvis vil annullere garantien, så sørg for at have køling nok, så du ikke steger din dyre CPU.

Kompatibilitet

Alt fra bundkortet, RAM og endda strømkilden skal tages i betragtning, når du opgraderer din CPU, så sørg for at lave din research og sørg for, at alle dele af din computer vil være venlige med den skinnende nye CPU. Du kan finde ud af, at chippen ikke er indstillet korrekt, eller at computeren bare ikke vil starte efter din opgradering, hvis du ikke på forhånd sikrer dig kompatibilitet.

FAQ

    Er Intel eller AMD bedre?

    Både AMD og Intel har nogle virkelig gode tilbud og er yderst konkurrencedygtige med hinanden. Det bedre mærke ændrer sig ofte med hver generation. Det bedste mærke kan også ændre sig baseret på præcis, hvad du leder efter i din chip. En AMD CPU kan score meget højere i produktivitet, men ikke så god som Intel i spil. Det er bedst at undersøge alle tilgængelige AMD- og Intel-chips i din prisklasse, før du træffer en beslutning.

    Skal jeg købe Ryzen eller Intel?

    Dette afhænger af mange faktorer. Når du beslutter dig for, hvad du skal købe, skal du først tænke på dit nuværende system. Hvilket chipset har dit bundkort, hvor stor er din strømforsyning, og hvilken køling har du lige nu? Bestem derefter, hvad dit budget er, og hvilket niveau CPU du vil købe, især i betragtning af hovedformålet med din CPU (spil, produktivitet, indhold eller en kombination). Når du har truffet disse beslutninger og afgjort, om du er villig til at udskifte andre dele af din rig, så de passer bedst til dit CPU-køb, kan du indsnævre, hvilket mærke du skal købe.

    Hvilken CPU er bedst til hjemmebrug?

    Mange mennesker kan lide at spille hjemme, så du vil måske se på AMD Ryzen 5800X eller Intel i9-10900K CPU'erne. Hvis du arbejder hjemme, vil du måske have noget, der kan klare alt, som vores bedste overordnede valg: AMD Ryzen 5900X.

Anbefalede: