Sådan tilføjer du falsk sne til et billede med GIMP

Indholdsfortegnelse:

Sådan tilføjer du falsk sne til et billede med GIMP
Sådan tilføjer du falsk sne til et billede med GIMP
Anonim

Hvad du skal vide

  • Gå til Layer > New Layer > Forgrundsfarve > OK. Gå til Filters > Noise > RGB Noise. Træk Value til 0,70 og Alpha helt til venstre.
  • Klik OK. Gå til Layers > Mode > Screen, og gå derefter til Filters> Blur > Gaussisk sløring . Indstil vandrette og lodrette input til 2.
  • Brug Eraser-værktøjet og en stor, blød børste til at randomisere udseendet. Gå til Layer > Duplicate Layer for at gøre sneeffekten tungere.

Denne artikel forklarer, hvordan man tilføjer en sneeffekt til et billede ved hjælp af den gratis pixel-baserede billededitor GIMP. Denne teknik kan give en vinterlig følelse til alle slags billeder og projekter.

Åbn et billede

Hvis du har et billede med sne på jorden, kan det være et godt valg, men du kan producere sjove og surrealistiske effekter ved at tilføje falsk sne til alle slags billeder.

Gå til File > Åbn og naviger til dit valgte billede, og klik på det for at vælge det, før du klikker på Åben knap.

Image
Image

Tilføj et nyt lag

Det første trin er at tilføje et nyt lag, der bliver den første del af vores falske sneeffekt. Hvis forgrundsfarven i værktøjskassen ikke er sat til sort, skal du trykke på 'D'et' tasten på dit tastatur. Dette indstiller forgrundsfarven til sort og baggrunden til hvid.

Gå nu til Layer > New Layer, og klik i dialogboksen på Forgrundsfarve alternativknap efterfulgt af OK.

Image
Image

Add Noise

Grundlaget for den falske sneeffekt er RGB-støjfilteret, og dette påføres det nye lag.

  1. Gå til Filters > Noise > RGB Noise, og sørg for, at Uafhængig RGB afkrydsningsfeltet er ikke afkrydset.

    Image
    Image
  2. Træk nu skyderen Value, indtil den er indstillet til ca. 0,70.

    Image
    Image
  3. Træk skyderen Alpha helt til venstre.

    Image
    Image
  4. Klik OK. Det nye lag vil nu være dækket med hvide pletter.

    Image
    Image

Skift lagtilstand

At ændre lagtilstanden er så simpelt, som du kunne håbe på, men resultaterne er ret dramatiske.

Vælg rullepilen til højre for tilstandsindstillingen øverst på lagpaletten, og vælg indstillingen Screen. Resultatet er ret effektivt, som det er for den falske sneeffekt, men vi kan justere det yderligere.

Image
Image

Blur the Snow

At påføre lidt Gaussisk sløring kan gøre effekten lidt mere naturalistisk.

Gå til Filters > Blur > Gaussisk sløring, og indstil vandret og lodrette indgange til to. Du kan bruge en anden indstilling, hvis du foretrækker udseendet, og det kan du faktisk blive nødt til, hvis du bruger et billede med en væsentlig anden opløsning.

Image
Image

Randomiser effekten

Det falske snelag er ret ensartet i sin tæthed over hele billedet, så viskelæderværktøjet kan bruges til at udtone dele af sneen for at få det til at se mere uregelmæssigt ud.

Vælg Viskelæderværktøjet, og vælg en rimelig stor blød børste i værktøjsindstillingerne, der vises under værktøjskassen. Du kan nu male tilfældigt over laget med viskelæderværktøjet for at gøre nogle områder mere gennemsigtige end andre områder.

Image
Image

Dupliker laget

Effekten tyder i øjeblikket på ret let sne, men det kan få det til at se tungere ud ved at duplikere laget.

Gå til Layer > Duplicate Layer og en kopi af det falske snelag vil blive placeret over originalen, og du vil se at sneen virker tungere nu.

Du kan lege med effekten yderligere ved at slette dele af dette nye lag eller justere skyderen Opacity i lagpaletten. Hvis du vil have en falsk snestorm, skal du blot duplikere laget igen.

Du kan også lære, hvordan du tilføjer falsk regn til et billede ved hjælp af GIMP,

Anbefalede: