De 10 bedste smarte stik fra 2022

Indholdsfortegnelse:

De 10 bedste smarte stik fra 2022
De 10 bedste smarte stik fra 2022
Anonim

Hvis du vil træde ind i en verden af smarte hjemmeenheder, er et smart stik et godt sted at starte. Disse internetforbundne enheder sættes direkte i en stikkontakt. Og når du tilslutter din foretrukne enhed til det smarte stik - det kan være en lampe, højttaler, klimaanlæg, endda et køkkenapparat - har du øjeblikkelig fjernbetjening. Disse enheder leveres typisk med en ledsager-app, der giver dig mulighed for at indstille timere, oprette tidsplaner og endda overvåge energiforbruget af den elektronik, du tilslutter. Du kan planlægge, at lyset tændes på bestemte tidspunkter af dagen, fjernsluk for strømmen til potentielt farlige apparater som rumvarmere, og find nye måder at skære ned på dit energiforbrug.

En anden sjov funktion ved disse smarte stik er stemmestyring. De fleste af disse enheder er kompatible med virtuelle assistenter som Amazon Alexa og Google Assistant, så du kan bruge t alte kommandoer til at styre dine tilsluttede enheder. (Hvis du ender med at kunne lide denne funktion, kan du muligvis nyde en smart home-hub, der lader dig tilslutte flere enheder og udvide dine stemmestyringsmuligheder.) Mange af disse smarte stik kræver kun en Wi-Fi-forbindelse og en smartphone-app for at bruge, så de er enkle at konfigurere og en fantastisk måde at eksperimentere med internettilsluttede "smarte" enheder.

Runner Up, Best Overall: Kasa Smart Wi-Fi Plug Mini fra TP-Link (2-Pack)

Image
Image

Dette smarte stik giver dig mulighed for at tænde eller slukke for elektronik fra hvor som helst med din smartphone ved hjælp af Kasa-appen, som er kompatibel med både Android- og Apple-enheder. Dette ministik er kompakt, så det ene stik ikke blokerer for begge stik og tillader, at to smarte stik kan bruges side om side – meget nyttigt i familieværelser, køkkener eller andre områder, hvor der bruges mange apparater.

Vil du være håndfri? Hvis du har Amazon Alexa, Google Assistant eller endda Microsofts Cortana, kan du træde ind i fremtiden og styre dine tilsluttede enheder med kun din stemme. Opret tidsplaner for hver tilsluttet enhed, eller prøv endda Kasas seje "Scener"-funktion til at styre mange enheder på én gang - dvs. sluk alt lyset, når det er tid til at sove, eller tænd din kaffemaskine og brødristerovn på samme tid for at få morgenmaden startet.

Runner-Up, bedste samlet set: Amazon Smart Plug

Image
Image

Når du ønsker at købe et smart stik, er chancerne for, at dit første stop er Amazon. Endelig har tech-giganten deres eget brandede smarte stik, og det forbliver tro mod Amazons tilbøjelighed til simple produkter til en pengepungsvenlig pris. Amazon Smart-stikket ligner de fleste andre smarte stik ved, at det forbindes via Wi-Fi og giver dig mulighed for at fjernstyre strømmen til det apparat eller den enhed, der er tilsluttet det. Dette stik fungerer også via Alexa-appen, så det er et særligt godt valg for dem, der allerede har et par Amazon-enheder.

Opsætningen er enkel: Sæt den bare i væggen, tænd derefter for Alexa-appen og tilslut den til Wi-Fi. Så er du god til at gå. Selve stikket er et slankt hvidt design med et 3,2 x 2,2 x 1,5-tommer fodaftryk, der kun fylder én stikkontakt. Den har en lys blå LED til at angive status, en fysisk tænd/sluk-knap, og det er det hele. Den er enkel og nem at bruge, hvilket gør den til en intuitiv og praktisk tilføjelse til ethvert hjem (men især dem, der allerede har Alexa).

Bedste garanti: Etekcity 4-Pack Voltson Wi-Fi Smart Plug Mini Outlet

Image
Image

Kom godt i gang med at forvandle dit hjem til et smart hjem med Etekcity 4-pack Voltson Wi-Fi Smart Plug ministik. Disse smarte små stikkontakter giver dig magten til at fjernstyre dine apparater ved hjælp af VeSync-appen på din smartphone eller tablet. Hvis du har Amazon Alexa eller Google Assistant, kan du endda konfigurere stemmestyring til brug, når du er hjemme. Du vil føle, at du lever i fremtiden, når du blot kan bede din hjemmeassistent om at tænde for dit glatte hår eller kaffemaskine.

Du kan endda oprette brugerdefinerede tidsplaner for enheder, du bruger hele tiden. Plus, brug de smarte stik til at spore strømforbruget til tilsluttede enheder, så du kan finde alle energivampyrer i dit hjem, der kan øge din regning. Med et smart stik ved du, hvilke enheder der stadig trækker energi, selv når de ikke er i brug. Som en ekstra bonus kommer denne fire-pakke stik med en 30-dages pengene-tilbage-garanti, en to-års garanti og livstidssupport – med den slags sikkerhed, hvorfor så ikke prøve dem?

Mest alsidige: Amysen Wi-Fi-aktiveret smartstik

Image
Image

Tænker du på at få en smart home-assistent, men har du endnu ikke besluttet dig for en hub? Ingen bekymringer - dette smarte stik opretter forbindelse til internettet via dit Wi-Fi-hjemmenetværk, ingen hub eller abonnementstjeneste påkrævet. Du skal blot sætte den i en ledig stikkontakt, slutte en enhed til smartstikket og begynde trådløst at styre dine apparater, uanset hvor du er. Bruger du allerede en hjemmehub? Amysen Wi-Fi-aktiverede smartstik fungerer sammen med nogle af de mest populære hubs på markedet, herunder Amazon Alexa, Echo Dot og Google Home, så alt hvad du behøver er din egen stemmes kraft til at administrere dine tilsluttede enheder.

Opret praktiske tidsplaner for store energibrugere som dit klimaanlæg, eller kom endda hjem til et oplyst hus efter at have planlagt, at dine tilsluttede lys tænder på dit normale ankomsttidspunkt. Dette smarte stik har også en praktisk timerfunktion, der er ideel til brug med enheder som krøllejern eller brødrister. Du behøver aldrig at skynde dig hjem fra arbejde, hvis du har glemt at afbryde en enhed – du skal blot indstille timeren eller deaktivere enheden ved hjælp af den gratis app på din telefon.

Bedst med indbygget USB-port: Zentec Living Wireless Wi-Fi Smart Plug

Image
Image

Hvis du er på hegnet om, hvordan et smart stik kan forbedre din livsstil, så tjek Zentec Living Wireless Wi-Fi Smart Plug Outlet med en indbygget USB-port. Med et Zentec Living Wi-Fi smart-stik har du ansvaret for dine enheder som aldrig før, selvom du er væk hjemmefra ved at bruge din mobiltelefon eller tablet og den gratis Tuya Smart-app.

Om ikke andet, vil du måske finde ud af, at disse praktiske stik er prisen værd, takket være den indbyggede 2.1 USB-opladerudgang, ideel til opladning af smartphones, hovedtelefoner, noisemakere eller andre mobile enheder. Begge pladsbesparende smarte stik er gennemtænkt designet, så de kan passe ind i en enkelt dobbelt stikkontakt (eller du kan bruge dem separat i forskellige rum i dit hjem). Derudover er disse smarte stik understøttet af Zentecs 12-måneders penge. -tilbagegarantipolitik også, så du kan prøve dem uden risiko.

Bedst til IFTTT-brugere: Teckin Smart Plug

Image
Image

Dette smarte ministik fra Teckin fungerer med enhver Wi-Fi-router uden behov for en separat hub eller bet alt abonnementstjeneste. Planlæg stikket til automatisk at tænde og slukke for elektronik efter behov, inklusive lys, små apparater eller værktøj. Med nedtællingsfunktionen skal du blot indstille en timer til smartstikket til automatisk at slukke apparatet – perfekt til udendørs- eller feriebelysning eller apparater, der er udsat for overophedning (læs: krøllejern).

Brug Smart Life-appen til at fjernstyre dine apparater hvor som helst, selvom du er på ferie. Bruger du Amazon Alexa, Google Home eller IFTTT? Styr dine husholdningsapparater med det smarte stik ved blot at give stemmekommandoer. Det slanke design af dette lille stik giver dig mulighed for også at stable to ministik i den samme stikkontakt. Som de fleste andre smarte stik er denne nem at installere og kræver en sikker 2,4 GHz Wi-Fi-forbindelse. Teckin Smart Plug fungerer med AC110-240V og kan bære en maksimal belastning på 16A.

Bedste budget: Samsung SmartThings Wi-Fi-stik

Image
Image

Hvis du ønsker at prøve et smart stik uden at investere i noget med en million avancerede funktioner, er denne fra Samsung SmartThings-serien et godt budgetvalg. Det er nemt at konfigurere - lige så nemt som at oprette forbindelse til dit Wi-Fi - og lader dig opleve bekvemmeligheden ved fjernbetjening af enheden og stemmekommandoer til en budgetpris. Derudover behøver du ikke have en smart home-hub, for at den kan fungere. Tilslut bare stikket til SmartThings-appen, tilslut din valgte enhed, og du er klar til at gå. Den er kompatibel med Amazon Alexa, Google Assistant og Samsung Bixby for nem stemmestyring.

SmartThings Smart Plug har et kompakt design, der kun dækker en enkelt stikkontakt. Du kan endda passe to sammen i den samme stikkontakt. Og du kan ende med at ønske at købe mere end én - sammenkæde flere Samsung-stik i SmartThings-appen for at koordinere alle enheder i samme rum. Det er et noget begrænset funktionssæt, men dets enkle funktionalitet gør dette til et solidt valg for et budget smart stik.

Bedst til energiovervågning: Wemo Insight Smart Plug

Image
Image

Hvis du ønsker at holde øje med dit energiforbrug, gør Wemo Insight Smart Plug det nemt at overvåge, hvilke enheder i dit hjem, der bruger mest strøm. Og det kræver ikke en smart home hub at bruge. Se dit hjems energistatistikker direkte fra Wemo-appen på din smartphone, og indstil tidsplaner for automatisk at tænde og slukke for strømkrævende apparater (og nemt spare på din næste elregning). Dette er en fantastisk mulighed for rumvarmere, underholdningscentre og hvad der ellers i dit hjem kan trække ekstra strøm, uden at du selv ved det.

Men Wemo Insights funktioner rækker ud over energiovervågning. Sikkerhedsfunktionerne inkluderer en tilfældig timer, der tænder og slukker lyset for at få det til at se ud som om du er hjemme, selv når du er væk. Som flere andre smarte stik på denne liste tilbyder Wemo app- og stemmestyringsfunktioner og fungerer med både Amazon Alexa og Google Assistant. Den er også kompatibel med andre smarte hjemmesystemer som IFTTT og Nest-termostater. Hvis du allerede har et af disse systemer på plads, passer Wemo'en lige ind. Du kan også bruge det med Apple Homekit, men du skal købe en ekstra enhed kaldet Wemo Bridge for at tilslutte den.

Bedst til udendørs brug: TP-Link Kasa Outdoor Smart Plug

Image
Image

Dette robuste, Wi-Fi-tilsluttede stik lader dig styre dine udendørsenheder uden egentlig at skulle ud. Som resten af Kasa-produktfamilien tilbyder Outdoor Smart Plug fjernbetjening af app og stemmestyring med Amazon Alexa og Google Assistant. Den har en IP64-klassificering for vandtæthed, hvilket gør den hård nok til at modstå elementerne. Og med en 300 fods Wi-Fi-rækkevidde burde din hjemmerouter kunne nå den.

Kasa Outdoor Smart-stikket ligner en strømskinne, fordi det har en ledning og to individuelle stikkontakter. Dette giver dig et ekstra stik udenfor og giver dig også mulighed for at styre dine to tilsluttede enheder separat. Den er perfekt til udendørs belysning, overjordiske poolpumper, udendørs ventilatorer, højttalersystemer og meget mere.

Bedste Power Strip: TP-Link Kasa Smart Wi-Fi Power Strip HS300

Image
Image

Hvis du har mange elektroniske enheder på ét sted, f.eks. i et underholdningscenter, kontor eller køkken, er køb af en smart strømskinne en fantastisk måde at maksimere antallet af tilsluttede enheder uden at bruge al din stikkontakt plads. Sæt Kasa Smart Wi-Fi Power Strip i en enkelt stikkontakt, og du har straks seks smarte stik klar plus tre USB-porte til yderligere opladning. Der kræves ingen smart hub, og den kommer med den ekstra fordel af indbygget overspændingsbeskyttelse for at beskytte enheder som bærbare computere og telefoner.

Hver stikkontakt styres individuelt, så du kan bruge Kasa-appen til at overvåge energiforbruget og indstille tidsplaner for hvert separat stik. Det er en fantastisk måde at holde øje med, hvilke enheder der trækker mest strøm, plus du får bekvemmeligheden ved stemmestyring med Amazon Alexa, Google Assistant eller Microsoft Cortana. De tre ekstra USB-porte er praktiske, hvis du skal fylde din telefon op, men bemærk, at de ikke har smarte funktioner og blot er opladningsporte.

Vores foretrukne smartstik er Kasa Smart Wi-Fi Plug Mini fra TP-Link, fordi det er kompakt, overkommeligt og alsidigt. Bortset fra forventede funktioner som stemmestyring og fjernbetjening af app'en, har Mini også en "Scener"-funktion, der lader dig koordinere flere enhedsadfærd ved et tryk på en knap. Hvis du vil have noget mere grundlæggende og budgetvenligt, er Samsung SmartThings Wi-Fi-stik en fantastisk startmulighed.

Sådan testede vi

Vores ekspertanmeldere og testere vurderer smarte stik baseret på nem installation, design og softwarefunktioner. Vi sætter det smarte stik i en stikkontakt i vores hjem eller lejligheder, og vurderer, hvor nemt det er at tilslutte, og hvor kompatibelt det er med vores eksisterende "dum" apparater. Vi tester stikket med lamper, klimaanlæg, blæsere og tv'er og er opmærksomme på integrationer, der kan findes for Google Nest, Amazon Alexa, Apple HomeKit og andre smarte hjemmeassistenter.

Til sidst ser vi på brugeroplevelsen som en helhed, bedømmer værdien, som det smarte stik tilbyder, og balancerer det mod prisen og konkurrencen for at træffe en ultimativ vurdering. Alle de smarte stik, vi tester, er købt af Lifewire; ingen leveres af producenter.

Om vores betroede eksperter

Emmeline Kaser, en tidligere redaktør af Lifewires produktoversigter, har over fire års erfaring med at undersøge og skrive om de bedste forbrugerprodukter derude. Hun har specialiseret sig i forbrugerteknologi.

Patrick Hyde har skrevet om teknologi i mere end fire år nu og er ekspert i forbrugerteknologi og elektronik, herunder smart home-teknologi. Hans arbejde har optrådt i en række førende publikationer, og han har tidligere erfaring som marketingkommunikationsdirektør.

Hvad skal du kigge efter i et smart stik

Platform – Sørg for, at ethvert stik, du køber, fungerer med din eksisterende smart-hub. Hvis du ikke allerede har en hub, så vælg først en og byg resten af dit smarte hjem op omkring det. Hvis du har mange Apple-enheder, skal du kigge efter stik, der understøtter HomeKit. En anden vigtig ting at se efter er IFTTT-kompatibilitet.

Scener - Se efter smarte stik, der understøtter scener, hvilket er en funktion, der giver dig mulighed for at indstille flere smartenheder til at tænde eller slukke sammen. Denne funktion gør det nemmere at tænde alt lys i et rum, tænde bestemte lys på samme tid, du aktiverer en enhed som din kaffemaskine, eller endda indstille et let tilfældigt mønster for at få det til at virke som om du stadig er på hjem, når du faktisk er på ferie.

Energiovervågning - Hvis du vil holde styr på dit energiforbrug, skal du kigge efter smarte stik, der har indbygget energiovervågning. Dette gør det nemt at se, hvor meget strøm forskellige enheder bruger, så du kan foretage justeringer for at spare energi og penge.

Anbefalede: