Hvad er USB OTG, og hvad gør det?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er USB OTG, og hvad gør det?
Hvad er USB OTG, og hvad gør det?
Anonim

USB On-the-Go, norm alt kaldet USB OTG eller OTG, er en specifikation, der lader nogle Android-smartphones og -tablets fungere som en USB-vært, så du kan tilslutte andre USB-ydre enheder, såsom tastaturer eller flashdrev, ind i dem. Her er flere oplysninger om USB OTG, hvordan du ved, om din enhed understøtter det, og hvordan du bruger denne praktiske funktionalitet.

iOS-enheder understøtter ikke USB OTG, men der er måder at få lignende funktionalitet på og forbinde USB-enheder til iPhones og iPads.

Image
Image

Hvad er USB OTG til?

Du vil se en USB OTG-mærkat på enheder, der kan tilslutte og styre eksterne USB-ydre enheder, eller som forbindes til en anden enhed og fungerer som en USB-ydre enhed. Ifølge USB.org opnår disse enheder denne funktionalitet ved hjælp af en enkelt USB-port.

Vi opfatter norm alt USB-forbindelser som at starte fra en computer (værten) og forbinde til en anden enhed, norm alt en perifer enhed, såsom en printer, mus, tastatur eller USB-flashdrev. En enhed, der understøtter USB OTG, kan fungere som vært eller periferiudstyr.

Android-smartphones er en populær USB OTG-implementering. Når du tilslutter en Android-smartphone til en computer, er computeren værten, og telefonen fungerer som en perifer enhed. Du vil sandsynligvis bruge din computer til at administrere filer på telefonen.

Hvis Android-telefonen er USB OTG-kompatibel, kan du også slutte den til et USB-flashdrev. Telefonen ville derefter fungere som vært, i stand til at styre det perifere flashdrev.

Nogle USB OTG-brugseksempler omfatter overførsel af apps fra en smartphone til en anden eller tilslutning af en mus eller et tastatur til en tablet eller smartphone.

Understøtter din enhed USB OTG?

Mange Android-smartphones understøtter USB OTG, inklusive nyere Samsung-telefoner. Men hvis du ikke er sikker, er der et par nemme måder at finde ud af, om din enhed understøtter USB OTG.

Se efter et logo

USB OTG-kompatible enheder har ofte et USB OTG-logo på produktemballagen. Tjek din manual, online ressourcer eller originale æske, og se om logoet er der.

Image
Image

USB OTG Checker Apps

Hvis du ikke har produktemballagen, skal du downloade en gratis USB OTG-kontrolapp, såsom USB OTG Checker, til din Android-enhed. Disse apps vil hurtigt fortælle dig, om din enhed har USB OTG-funktionalitet, og hvilke funktioner der vil fungere for dig.

Tjek dine enhedsindstillinger

Du kan muligvis også finde USB OTG-oplysninger i enhedens indstillinger. Selvom dette varierer fra enhed til enhed, er det sandsynligvis under systemindstillingerne, eller hvor som helst enheden angiver USB-indstillinger.

Sådan bruger du USB OTG-funktionen

USB OTG-funktionalitet varierer fra enhed til enhed. For eksempel kan et USB OTG-kamera muligvis oprette forbindelse til en printer, men ikke en Xbox-controller.

For mange Android-enheder er der mange nyttige funktioner. For at skabe bærbar funktionalitet med en Android-tablet skal du bruge USB OTG til at tilslutte en USB-hub og derefter en mus og et tastatur. Du kan endda tilslutte en videospilcontroller. Understøttelse af sådanne perifere enheder er praktisk til streaming af videospil med en tjeneste som Google Stadia.

Et andet eksempel ville være at bruge USB OTG til at forbinde USB-flashdrev eller eksterne harddiske til en telefon eller tablet, hvilket dramatisk øger den tilgængelige lagerplads. Nogle USB OTG-forbindelser understøtter endda USB 3.0-hastigheder.

Nogle eksterne harddiske kan tilsluttes direkte til telefoner for at fungere som USB OTG-lager, mens andre drev med et standard USB-A-stik kan kræve en USB OTG-adapter.

Anbefalede: