TP-Link Archer AX6000 anmeldelse: Better Than The Nighthawk AX12?

Indholdsfortegnelse:

TP-Link Archer AX6000 anmeldelse: Better Than The Nighthawk AX12?
TP-Link Archer AX6000 anmeldelse: Better Than The Nighthawk AX12?
Anonim

Bundlinje

TP-Link Archer AX6000 har næsten alt, hvad du ønsker i en trådløs router, undtagen et attraktivt design.

TP-Link Archer AX6000 8-Stream Wi-Fi 6 Router

Image
Image

Vi købte TP-Link Archer AX6000, så vores ekspertanmelder kunne teste og vurdere den grundigt. Fortsæt med at læse for vores fulde produktanmeldelse.

Wi-Fi 6-routere, som TP-Link Archer AX6000, fortsætter med at komme på markedet og lover hurtigere hastigheder og bedre netværksydeevne. Du hører muligvis mere om Wi-Fi 6 - den næste generation af Wi-Fi, der kan hjælpe med at forbedre dataflowet på overfyldte netværk og endda fremme forbedret batterieffektivitet på dine tilsluttede enheder. De fleste Wi-Fi 6-routere er stadig temmelig dyre, med priserne i intervallet $250 til $500 (plus). TP-Link Archer AX600 er prissat i det lavere område, men den har stadig en imponerende spec-liste, herunder kompatibilitet med smarte hjem, flere porte, kraftfuld hardware og nogle af de nyeste og bedste funktioner. Jeg testede TP-Link Archer AX6000 for at se, hvordan langdistancerouteren klarer sig i den virkelige verden.

Design: Flere antenner

TP-Link Archer er ikke ligefrem en showstopper, men den er rimelig attraktiv. Det hele er sort, firkantet, og det har en betydelig mængde udluftning langs toppen. Enheden ligner en edderkop på hovedet, når dens antenner er i opadgående position. Routeren er på den større side, men den ser ikke for omfangsrig eller påtrængende ud. Det er et kvadrat på 10,3 tommer gange 10,3 tommer, og antennerne svinger ud fra siderne. Antennerne justerer kun 90 grader, fra fladt til opad, og du kan ikke justere dem i flere retninger.

TP-Link formåede at pakke en masse ind i AX6000’erens kabinet. Hovedindikatorlyset sidder på toppen og er placeret smadrende i midten af routeren. På bagsiden er der en tænd/sluk-knap, strømforsyningsport, otte LAN-porte, en WAN-port og nulstillingsknappen. De resterende små knapper sidder langs forsiden, og to ekstra porte (en USB-A- og USB-C-port) sidder langs omkredsen af siden.

Image
Image

Opsætning: Hurtigt og nemt

Opsætningsprocessen tog omkring fem minutter. Du kan bruge TP Link-portalen, eller du kan bruge Tether-appen på din mobilenhed. Der er en QR-kode i hurtigstartguiden, så du kan finde appen, eller du kan bare søge efter den i App Store. Når du har downloadet appen, skal du bare klikke på knappen + for at tilføje en enhed, vælge Archer AX6000 og følge vejledningen.

Jeg oprettede et separat 2,4- og 5 GHz-netværk, men der er også en smart forbindelsesmulighed, hvor du kan få systemet til at tildele et netværksbånd baseret på optimal ydeevne.

Forbindelse: 8 streams og Wi-Fi 6

Dual-band TP-Link Archer AX6000 har en maksimal hastighed på 4804 Mbps over 5 GHz og 1148 Mbps over 2,4 GHz. Det er usandsynligt, at du rent faktisk vil se så høje hastigheder, da disse hastigheder indikerer, hvad routeren er i stand til i det perfekte miljø med lynhurtige udbyderhastigheder og maksim alt udstyr.

For kablede enheder har AX6000 masser af Ethernet-porte - flere end Nighthawk RAX120. Den har i alt otte 1 gig LAN-porte samt en 2,5 gig WAN-port.

Image
Image

Netværksydelse: Den hurtigste router, jeg har testet

Internethastigheden fra min tjenesteudbyder er 500 Mbps i mit testhjem, hvilket ikke er dårligt. På en Wi-Fi 6-kompatibel telefon clockede AX6000 483 Mbps, mens den stod fem fod væk fra routeren. Da jeg rejste til den modsatte ende af min 1.600 kvadratfods test hjem til et rum, hvor jeg norm alt oplever døde zoner, faldt hastigheden til 442 Mbps.

Jeg testede også hastigheder på en enhed, der ikke er Wi-Fi 6-kompatibel, en budget IdeaPad-laptop. Jeg brugte smart connect-funktionen, så routeren kunne bestemme, hvilket bånd der var optim alt. Stående lige ved siden af routeren klokkede hastigheden ind på 398 Mbps. I mit "døde zonerum", hvor jeg typisk oplever drop-offs, faldt hastigheden, men kom stadig ind på respektable 351 Mbps. Dette er den hurtigste router, jeg nogensinde har testet.

Fra det øjeblik, jeg tilsluttede Archer AX6000, oplevede jeg ingen døde zoner eller forbindelsesproblemer på nogen af enhederne i mit testhjem. Jeg har en stor baghave, og selv i det bagerste hjørne kan jeg stadig få en klar forbindelse på min bærbare computer. Archer AX6000 gav en hurtig, stabil, bufferfri forbindelse, selv når du kørte flere spil- og streamingmedieenheder. Jeg havde ingen problemer med at køre en gaming-pc, to PlayStations og to FireTV'er samtidigt.

Image
Image

Nøglefunktioner: TP-Link HomeCare

Under motorhjelmen har AX6000 en 1,8 GHz quad-core CPU, 1 GB RAM og 128 MB flashhukommelse. Fordi Archer AX6000 er en Wi-Fi 6-router, inkluderer den avancerede teknologier som OFDMA, der fremmer et hurtigere og mere effektivt netværk. Beamforming-teknologi giver den mulighed for at koncentrere Wi-Fi-signaler på de enheder, der betyder mest for dig, mens rækkeviddeforstærkning tillader signalet at rejse længere. Efter udgivelsen ventede Archer AX6000 stadig på WPA3-kryptering, men virksomheden siger på sin hjemmeside, at WPA3 snart skulle komme.

AX6000 har en USB-A- og en USB-C-port, så du kan tilslutte en ekstern harddisk og dele filer på tværs af dit netværk. Den er også kompatibel med Alexa og IFTTT, så du kan bruge stemmekommandoer til at styre din router. Du kan sige ting som "Alexa, sæt PlayStation på pause i 30 minutter" eller "Alexa, spørg TP-Link om at aktivere gæstenetværk."

Der er også en smart forbindelsesmulighed, hvor du kan få systemet til at tildele et netværksbånd baseret på optimal ydeevne.

Software: TP-Link Tether-app

Du kan fjernadministrere dit netværk via Tether-appen. Du kan administrere enheder - blokere specifikke enheder, indstille prioritet og indstille forældrekontrol for individuelle enheder eller grupper af enheder. Appen inkluderer også HomeCare, en samling funktioner, der fremmer et hurtigt, stabilt og sikkert netværk. Du kan indstille forældrekontrol, aktivere antivirusbeskyttelse og prioritere onlineaktivitet til streaming, spil, websurfing og meget mere. Der er en hastighedstestfunktion drevet af Ookla direkte i appen, samt andre værktøjer til at administrere dit netværk.

Appen er en nedskåret version af det, der er på hjemmesiden, så du kan ikke få adgang til alle funktionerne i appen. Appen vil dirigere dig til TP-Link-webstedet for visse funktioner, såsom opsætning af en VPN, oprettelse af IPv6 og NAT-videresendelse.

Image
Image

Pris: Ikke dårligt

TP Link Archer AX6000 sælges typisk for $300. Selvom det på ingen måde er en budgetrouter, er prisen meget rimelig i betragtning af routerens funktioner, hardware, software og hastighed.

Dette er den hurtigste router, jeg nogensinde har testet.

TP-Link Archer AX6000 vs. Netgear Nighthawk AX12 AX6000

TP-Link Archer AX6000 og Netgear Nighthawk AX12 (se på Amazon) ligner hinanden på nogle måder. De er begge dual-band Wi-Fi 6-routere, og de kan prale af mange af de samme teknologier som OFDMA, beamforming og smart connect. De har begge quad-core processorer, bortset fra at Nighthawks processor er 2,2 GHz, og TP-Link Archer kun har en 1,8 GHz CPU. Nighthawk AX12 er en 12-stream router (sammenlignet med otte streams til Archer), og Nighthawk har WPA3 sikkerhedsprotokollen, mens Archer AX6000 endnu ikke har WPA3.

Nighthawk AX12 er omkring $100 mere end Archer AX6000, og AX12 har nogle bedre specifikationer end TP-Link. Men på trods af dets lavere prispunkt overstråler TP-Link Nighthawk på nogle få områder. TP-Link Archer AX6000 har flere Ethernet-porte, inkluderer antivirusbeskyttelse og har bedre integration med smart home-platforme. I mit testhjem klokkede TP-Link Archer AX6000 lidt hurtigere end Nighthawk AX12.

En af de hurtigste routere i sin prisklasse

TP-Link Archer AX6000 kan klare stort set alt, hvad du kaster efter den.

Specifikationer

  • Produktnavn Archer AX6000 8-Stream Wi-Fi 6 Router
  • Produktmærke TP-Link
  • SKU 845973099763
  • Pris $400,00
  • Produktdimensioner 10,3 x 10,3 x 2,4 in.
  • Krypteringstype WPA, WPA2, WPA-PSK, WPA2-PSK
  • Garanti 2 år
  • Firewall type SPI
  • OFDMA Ja
  • Antal Athens 8
  • Antal bands 2
  • Antal LAN-porte 8
  • Yderligere porte USB type C, USB type A
  • WAN-port 2,5 Gbps
  • Processor 1,8 GHz Quad-Core CPU

Anbefalede: