Hvad sker der, hvis en bærbar computers batteri er overopladet?

Indholdsfortegnelse:

Hvad sker der, hvis en bærbar computers batteri er overopladet?
Hvad sker der, hvis en bærbar computers batteri er overopladet?
Anonim

Det er ikke muligt at overoplade et batteri til en bærbar computer. Hvis du lader din computer være tilsluttet, efter at den er fuldt opladet, overoplades eller beskadiges batteriet ikke. Men det er måske ikke den bedste idé at holde batteriet konsekvent på opladeren, hvis dit mål er at optimere batterilevetiden på din bærbare computer.

Image
Image

Lithium-Ion-batterier

De fleste moderne bærbare computere bruger lithium-ion-batterier, det samme som i mange mindre forbrugerenheder som f.eks. ure og lommelygter. Disse batterier oplades hundredvis af gange uden at påvirke batterilevetiden.

Lithium-ion-batterier har et internt kredsløb, der stopper opladningsprocessen, når batteriet er fuldt opladet. Kredsløbet er nødvendigt, fordi Li-ion-batteriet uden det kan overophedes og muligvis brænde, mens det oplades.

Et lithium-ion-batteri bør ikke blive varmt, mens det er i opladeren. Hvis det gør det, skal du fjerne det. Batteriet kan være defekt.

Nikkel-Cadmium og nikkelmetalhydridbatterier

Ældre bærbare computere bruger nikkel-cadmium- og nikkel-metalhydrid-batterier. Disse batterier kræver mere vedligeholdelse end lithium-ion-batterier.

NiCad- og NiMH-batterier skal være helt afladet og derefter fuldt opladet en gang om måneden for at få optimal batterilevetid. At lade disse typer batterier være tilsluttet, efter at de er fuldt opladet, påvirker ikke batterilevetiden nævneværdigt.

Mac Notebook-batterier

Apple MacBook, MacBook Air og MacBook Pro bruger ikke-udskiftelige lithiumpolymerbatterier for at give maksimal batterilevetid i et kompakt rum.

For at kontrollere batteriets tilstand skal du trykke og holde Option-tasten nede, mens du klikker på batteriikonet i menulinjen. Du vil se en af følgende statusmeddelelser:

  • Normal: Batteriet fungerer som forventet.
  • Replace Soon: Batteriet fungerer norm alt, men holder mindre opladning, end det gjorde, da det var nyt.
  • Replace Now: Batteriet fungerer norm alt, men holder betydeligt mindre opladning, end det gjorde, da det var nyt. Du kan stadig bruge din computer, men hvis dens ydeevne påvirkes, skal du tage den til en Apple-autoriseret servicetekniker for at udskifte batteriet.
  • Servicebatteri: Batteriet fungerer ikke norm alt. Du kan bruge Mac'en, når den er tilsluttet en strømadapter, men du bør tage den til en Apple Store eller en Apple-autoriseret tjenesteudbyder så hurtigt som muligt.

Spar batterilevetid i Windows 10

Den nye Windows 10 Battery Saver starter automatisk, når systemet når 20 % af batterilevetiden. Afhængigt af dine indstillinger vil computeren sænke skærmens lysstyrke. For at finde det, gå til Settings > System > Battery Saver eller højreklik på batteriikonet i systembakken.

Foretag ændringer på skærmen Power Plan for at bevare batteriets levetid. Strømplaner angiver antallet af minutters inaktivitet, der går, før den bærbare computer dæmpes eller slukkes. Lavere tal reducerer batteriforbruget. Strømplanskærmen er placeret på Settings > System > Strøm og dvale.

Hvis du ikke har brug for internettet i et stykke tid, skal du slukke for Wi-Fi og Bluetooth-forbindelser for at spare på batteriet. Den nemmeste måde er at aktivere flytilstand, placeret på Settings > Netværk og internet > Airplane Mode (eller Flytilstand). Den er også tilgængelig fra Action Center-vinduet.

Tips til at maksimere batterilevetiden

Batterier holder betydeligt længere, når du vedligeholder dem i henhold til branchens retningslinjer for bedste praksis:

  • Oplad en ny bærbar computer i mindst 24 timer, før du bruger den.
  • Lithium-ion-batterier holder længst, hvis de forbliver mellem 20 % og 80 % opladet.
  • Fjern batteriet, hvis du bruger den bærbare computer tilsluttet væggen det meste af tiden.
  • Hvis du ikke skal bruge den bærbare computer i en måned eller mere, skal du fjerne batteriet. Hvis du ikke har et aftageligt batteri, skal du køre opladningen ned til 50 %, før du lægger den til opbevaring. Batteriet tømmes ved opbevaring. Hvis den står uopladet i længere tid, kan den blive beskadiget.
  • Oplad lejlighedsvis batteriet under længere opbevaringstider.
  • Undgå ekstremt varme eller kolde temperaturer. Efterlad ikke din bærbare computer i bilen på en sommerdag eller under en snestorm om vinteren.
  • Juster tastaturbelysningen, søvnindstillingerne og skærmens lysstyrke nedad for at få bedre batterilevetid.

Anbefalede: