Brug af Airport Express og AirPlay med Sonos

Indholdsfortegnelse:

Brug af Airport Express og AirPlay med Sonos
Brug af Airport Express og AirPlay med Sonos
Anonim

Sonos er en populær musikplatform, der giver brugerne mulighed for at streame musik trådløst i hele hjemmet via Wi-Fi. Dette gør musiklytning meget bekvemt.

Image
Image

Sonos kan bruges med Airplay

Selvom Sonos er en praktisk mulighed for afspilning af musik i hele huset, er det et lukket system. Den fungerer med trådløse højtalere og komponenter fra Sonos-mærket, men er ikke kompatibel med andre trådløse muligheder i flere rum, såsom MusicCast, HEOS, Play-Fi eller direkte streaming via Bluetooth.

Vælg Sonos-produkter fungerer med Google Home.

Ud af æsken, Sonos er ikke kompatibel med Apple AirPlay. Der er dog en måde, hvorpå Apple iTunes/Music-fans kan streame musikindhold og biblioteker rundt i huset ved hjælp af Sonos-systemet. Dette gøres via en Apple Airport Express som en bro mellem AirPlay og Sonos.

Apple stoppede Apple Airport Express i april 2018, men det kan være tilgængeligt nyt fra resterende lager, såvel som renoveret eller brugt gennem udvalgte online- og fysiske forhandlere, og mange er stadig i brug. Et erstatnings alternativ (AirPlay 2), der ikke kræver brug af en Airport Express med udvalgte Sonos-produkter, diskuteres i slutningen af denne artikel.

Image
Image

Opsætning af Apple AirPort Express til at fungere med Sonos

Ud over Airport Express har du brug for en Sonos Play:5 trådløs højttaler, Sonos CONNECT eller CONNECT: AMP. Her er trinene til at få Apple Airplay til at fungere med disse Sonos-produkter.

  1. Tilslut Airport Express til vekselstrøm.
  2. Konfigurer Apple Airport Express, før du fortsætter.
  3. Forbind de analoge lydudgange fra Airport Express til en Sonos Play:5 ved hjælp af et 3,5 mm stereolydkabel eller enten Sonos CONNECT eller CONNECT: AMP ved hjælp af et 3,5 mm til RCA stereolydadapterkabel.
  4. Når AirPort Express er konfigureret og fysisk forbundet til et kompatibelt Sonos-produkt, skal du installere Sonos-appen på en MAC, pc eller en anden Sonos-kontrolenhed.
  5. Gå ind i Sonos-præferencemenuen, og vælg Rumindstillinger.
  6. I værelsesindstillinger skal du vælge det rum, hvor Airport Express er forbundet til dit udpegede Sonos-produkt.

  7. Vælg Anvend AirPlay-enhed på linje-in-kildenavnet.
  8. Vælg niveau 4 (AirPlay) på linjeindgangskildeniveaulinjen.
  9. På linjen, der siger Autoplay Room, skal du vælge det rum, hvor du automatisk vil starte Apple Airplay-afspilning, når denne mulighed er valgt.

Når ovenstående trin er gennemført, kan du gøre følgende:

  • Vælg line-in fra din musikmenu, og vælg det rum, hvor Apple Airport Express er forbundet til en Sonos-enhed, for at begynde at afspille musik.
  • Brug din iOS-enhed, gå til kontrolcenteret, tryk derefter på AirPlay, og vælg Apple Airport Express.

Hvad du kan og ikke kan

Ved at bruge en Apple Airport Express som en bro kan du streame musik, der er gemt eller tilgået på enhver iOS-kompatibel enhed i hele et trådløst Sonos hjemmelydsystem.

Airport Express behøver kun at være forbundet til ét kompatibelt Sonos-produkt i systemet – Sonos-netværket tager sig af resten. Hvis du har Sonos-produkter i flere rum, kan du streame den samme musik til nogle af dem eller dem alle sammen.

Du kan ikke bruge AirPlay til at sende forskellige musikudvalg til forskellige rum, men Apple AirPlay kan bruges til at sende et udvalg til et eller flere rum. Der skal tilgås en anden streamingtjeneste for at sende et andet musikvalg til et eller flere resterende rum.

Konsulter Sonos Support for yderligere spørgsmål, du har om opsætning, fejlfinding eller optimering af Sonos og Airport Express, da forskellige brugere kan støde på separate problemer.

Ud over at bruge AirPlay med Sonos via Airport Express, hvis du har en Sonos PlayBar inkluderet i din Sonos-opsætning, kan du også integrere en Apple TV-mediestreamer i mixet. Dette er ikke kun fantastisk til at få adgang til streaming af lyd og video til dit tv og PlayBar, men du kan også bruge Apple TV-enheden til at streame musik i hele dit Sonos-system.

Hvordan AirPlay 2 ændrer tingene mellem Apple og Sonos

Med afviklingen af Airport Express (selv om mange stadig er i brug) og introduktionen af AirPlay 2 har Sonos tilpasset sig ved at inkorporere AirPlay 2-understøttelse med direkte adgang på Sonos One (2. generation), Beam, Playbase, Play:5 (2. generation) og Sonos Amp-produkter. Det betyder, at du ikke længere behøver at tilslutte en Airport Express til disse højttalersystemer for at få adgang til et Airplay-baseret musikbibliotek.

Selvom andre Sonos-produkter kræver tilslutning af en Airport Express, kan de, hvis disse produkter er parret med Sonos One, Beam, Playbase og Play:5, der kører AirPlay 2-indhold, modtage musikindhold uden behov for en Airport Express.

Anbefalede: