Stave- og grammatikhurtigt tjek i Microsoft Word

Indholdsfortegnelse:

Stave- og grammatikhurtigt tjek i Microsoft Word
Stave- og grammatikhurtigt tjek i Microsoft Word
Anonim

I stedet for at rulle gennem et Word-dokument for at finde de grammatik- og stavefejl, som Word mærkede, skal du bruge de indbyggede stave- og grammatikværktøjer til automatisk at gå til hvert ord eller hver passage, som Word identificerer som forkert. Der er tre måder at bruge stave- og grammatikkontrollen i Word.

Instruktionerne i denne artikel gælder for Word til Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013 og Word 2010.

Kør stave- og grammatikkontrollen manuelt

Stave- og grammatikkontrollen i Word markerer potentielle fejl, så du hurtigt kan gennemgå og rette fejl, hvis det er nødvendigt. Derudover tjekker værktøjet ord og sætninger for klarhed og giver forslag eller forklaringer.

  1. Åbn det Word-dokument, du vil tjekke.
  2. Gå til fanen Review.
  3. I gruppen Proofing skal du vælge Check Document.

    Image
    Image
  4. Editor-ruden viser de potentielle fejl, som Word fandt.

    I ældre versioner af Word vises en dialogboks, som viser den første fejl, der blev fundet.

    Image
    Image
  5. Vælg en foreslået rettelse for at foretage ændringen i dokumentet.

    Image
    Image
  6. Vælg Ignorer for at ignorere den foreslåede rettelse og fortsætte med stave- og grammatikkontrollen.

    Image
    Image
  7. Hvis den potentielle fejl opstår mere end én gang, skal du vælge Ignore Once eller Ignore All for at ignorere en enkelt forekomst eller alle forekomster af markeret tekst.

Start stave- og grammatikkontrollen med en genvej

Tryk på F7 genvejstasten for at gå til den første fejl i sætningen, hvor indsættelsespunktet er placeret. Hvis intet er mærket i den aktuelle sætning, går Word til den næste fejl.

Denne genvej åbner stave- og grammatikmenuen (denne menu vises også, når du højreklikker på en tvivlsom post). Foretag et valg fra menuen, før du bruger genvejstasten igen.

Hvis du ikke ønsker at redigere teksten, skal du flytte markøren til næste sætning, og derefter trykke på F7 for at gå til næste fejl.

Image
Image

Find fejl hurtigt med stave- og grammatikknappen

En anden måde at gå fra fejl til fejl på er at dobbeltklikke på Stave- og grammatikknappen på statuslinjen, det ligner en åben bog. Som med genvejstasten fører den dig gennem fejlene. I modsætning til genvejstasten behøver du dog ikke foretage et valg eller klikke et andet sted, før du går videre til næste fejl. Dobbeltklik på knappen igen for at gå til næste fejl.

Image
Image

Denne metode kan være uforudsigelig med hensyn til udgangspunktet. Placer markøren i begyndelsen af dokumentet for de bedste resultater.

En advarsel om brug af ordstave- og grammatikkontrol

Stave- og grammatikkontrollen er en værdifuld funktion og fanger mange fejl. Men Word fanger ikke alle fejl og fejl. Checkeren mærker ikke et korrekt stavet ord, der bruges forkert, og det må ikke mærkes som en fejl. For eksempel, deres, de er, og der bruges ofte forkert, og Word mærker muligvis ikke disse ord, når de er stavet korrekt.

Stol aldrig udelukkende på denne funktion for at sikre, at teksten i dit dokument er stavet korrekt, og at grammatikken er korrekt. Læs altid korrektur på dine dokumenter ud over at køre stave- og grammatikkontrol.

Anbefalede: