Slet dublerede sange i iTunes til iPhone & iPod

Indholdsfortegnelse:

Slet dublerede sange i iTunes til iPhone & iPod
Slet dublerede sange i iTunes til iPhone & iPod
Anonim

Med et omfattende iTunes-bibliotek kan det være nemt ved et uheld at ende med duplikerede kopier af den samme sang. Det kan også være udfordrende at finde disse dubletter, især hvis du har samlet forskellige versioner af en sang, såsom en fra en cd og en anden fra en livekoncert. Brug en indbygget funktion i iTunes til at identificere dubletter.

Oplysningerne i denne artikel gælder for computere med iTunes 12.

Bundlinje

Der er ingen indbygget funktion i iPhone eller iPod, som du kan bruge til at identificere og slette duplikerede sange. I stedet skal du finde og slette dubletter i iTunes på en computer og derefter synkronisere ændringerne til din mobilenhed.

Se og slet iTunes-duplikater

Funktionen Vis dubletter i iTunes viser alle sange, der har samme sangnavn og kunstnernavn. Sådan bruger du det:

  1. Åbn iTunes på din computer.
  2. Vælg File i iTunes-menulinjen, vælg Library i rullemenuen, og vælg derefter Vis Dublerede varer.

    Image
    Image
  3. iTunes viser en liste over de sange, som den mener er dubletter. Standardvisningen er All. For at se listen grupperet efter album skal du vælge Samme album (den er placeret under afspilningsvinduet øverst).

    Sangene kan sorteres ved at klikke øverst i hver kolonne for at se efter navn, kunstner, dato tilføjet og andre parametre.

    Image
    Image
  4. Hvis du vil slette en sang fra iTunes, skal du højreklikke på sangen og vælge Slet fra bibliotek eller trykke på Delete-tasten på dit tastatur.

    Image
    Image
  5. Når du er færdig, skal du klikke på Done i øverste højre hjørne for at vende tilbage til iTunes' normale visning.

    Image
    Image

Hvis du fjerner en dubletfil, der er en del af en afspilningsliste, fjernes den fra afspilningslisten og erstattes ikke af den originale fil. Du skal tilføje den originale fil til afspilningslisten manuelt.

Skift for at vise nøjagtige duplikerede varer

Display dubletter er nyttigt, men det er ikke altid nøjagtigt. Den matcher kun sange baseret på navn og kunstner, hvilket betyder, at den muligvis viser sange, der ligner, men ikke er identiske. Hvis en kunstner udgiver en akustisk version af et af deres ikke-akustiske hits, for eksempel, tror Display Duplicates, at sangene er de samme, selvom de ikke er det, og du vil sandsynligvis beholde begge versioner.

I dette tilfælde har du brug for en mere nøjagtig måde at se dubletter på. Du har brug for Display Exact Duplicate Items, som viser en liste over sange, der har samme sangnavn, kunstner og album. Da det er usandsynligt, at mere end én sang på det samme album har det samme navn, kan du føle dig sikker på, at disse er ægte dubletter. Vælg File > Bibliotek, tryk og hold Option-tasten nede (på en Mac) ellerShift- tasten (på Windows), og vælg derefter Vis nøjagtige duplikerede elementer

When Not to Delete Exact Dublicates

Selv de sange, som Display Exact Duplicate Items viser, kan være forskellige typer filer eller gemt med forskellige kvalitetsindstillinger. For eksempel kan to sange være i forskellige formater med vilje - AAC og FLAC, for eksempel - hvor du vil have den ene til afspilning af høj kvalitet og den anden for dens lille størrelse til brug på en iPod eller iPhone.

For at kontrollere, om der er forskelle mellem filerne, skal du højreklikke på sangen og gennemgå sangoplysningerne. Derfra kan du identificere sangens filtype samt andre avancerede funktioner. Med disse oplysninger kan du beslutte, om du vil beholde begge eller fjerne den ene.

Image
Image

Synkroniser iPhone eller iPod til iTunes

Når du har fjernet dubletterne i iTunes, skal du synkronisere din iPhone eller iPod til iTunes på din computer. Et alternativ til at slette en sang er at konfigurere iTunes til ikke at synkronisere den enkelte sang til din enhed i stedet for at slette den.

Anbefalede: