Hvad er en artikelbyline?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er en artikelbyline?
Hvad er en artikelbyline?
Anonim

I design er en byline en kort sætning, der angiver navnet på forfatteren af en artikel i en publikation. Brugt i aviser, magasiner, blogs og andre publikationer fortæller byline læseren, hvem der har skrevet stykket.

Ud over at give kredit, når der skal krediteres, tilføjer en byline artiklen et niveau af legitimitet; hvis et stykke har en byline fra en erfaren forfatter med et godt ry, er det et tegn på troværdighed for læseren.

Bylines i onlineartikler

Når bylinjen vises på en artikel på et websted, ledsages det ofte af et hyperlink til forfatterens websted, e-mailadresse eller sociale medie-håndtag eller endda til en anden webside på det samme websted, der er fuld af oplysninger om den forfatter.

Dette er ikke nødvendigvis en standardpraksis; hvis en skribent er freelancer eller ikke ansat med den pågældende publikation, er der muligvis ingen forpligtelse til at linke til deres eksterne arbejde.

Bylines i aviser og andre publikationer

Bylines på papir vises norm alt efter overskriften eller underoverskriften til en artikel, men før datolinjen eller brødteksten. Det er næsten altid indledt med ordet "af" eller en anden formulering, der angiver, at informationen er forfatterens navn.

Image
Image

Forskel mellem bylines og taglines

En byline må ikke forveksles med en tagline, som norm alt vises nederst i en artikel.

Når en forfatterkredit vises i slutningen af artiklen, nogle gange som en del af forfatterens minibio, omtales dette norm alt som en tagline. Taglines fungerer generelt som et supplement til bylines. Norm alt er toppen af en artikel ikke et sted, hvor en publikation vil have masser af visuel rod, så ting som datoer eller forfatterens ekspertiseområde gemmes til tagline-området i slutningen af kopien.

En tagline kan bruges, hvis en anden skribent (ud over den i byline) har bidraget til en artikel, men ikke var ansvarlig for størstedelen af arbejdet. Taglines kan også bruges til at give yderligere oplysninger om forfatteren, såsom hans eller hendes e-mailadresse eller telefonnummer.

Hvis taglinen er placeret nederst i artiklen, ledsages den norm alt af et par sætninger, der giver forfatterens legitimationsoplysninger eller biografi. Norm alt er forfatterens navn fed eller med stor skrifttype og adskilles fra brødteksten med en boks eller anden grafik.

The Appearance of a Byline

Byline er et simpelt element. Det adskiller sig fra overskriften og brødteksten og bør adskilles, men kræver ikke et fremtrædende designelement som en æske eller en stor skrifttype.

Her er nogle byline-eksempler:

  • Af John Q. Offentlig
  • Skrevet af John Q. Offentlig
  • John Doe, politisk korrespondent
  • John Doe, som fort alt til John Q. Offentlig
  • Af John Doe, MD

Når du har besluttet dig for en stil - skrifttype, størrelse, vægt, justering og format - for bylines i den publikation, du arbejder på, skal du være konsekvent. Dine bylines skal se ensartede ud og være diskrete, medmindre der er en tvingende grund til at fremhæve forfatterens navn.

Anbefalede: