Brug Boot Camp Assistant til at partitionere din Macs drev

Indholdsfortegnelse:

Brug Boot Camp Assistant til at partitionere din Macs drev
Brug Boot Camp Assistant til at partitionere din Macs drev
Anonim

Boot Camp Assistant, en del af Apples Boot Camp, har to funktioner til at gøre en Mac klar til at køre Windows. Dens hovedformål er at hjælpe dig med at partitionere din harddisk for at skabe den nødvendige Windows-partition. Hvis du beslutter dig for at slette Windows på et tidspunkt i fremtiden, kan Boot Camp Assistant gendanne din Mac til dens præ-Windows-konfiguration.

I denne vejledning vil vi se på at bruge en tidlig version af Boot Camp Assistant til at partitionere en Mac-harddisk.

Du kan også bruge Boot Camp Assistant 4.x til at installere Windows på din Mac, hvis du bruger Boot Camp Assistant 4.x eller nyere.

Du skal bruge:

  • En Intel-baseret Mac
  • OS X 10.5 eller nyere
  • Tilgængelig harddiskplads (vi anbefaler mindst 20 GB)

Første ting først: Sikkerhedskopier dine data

Image
Image

Retfærdig advarsel: Du er ved at partitionere din Macs harddisk. Processen med at partitionere en harddisk med Boot Camp Assistant er designet til ikke at forårsage tab af data, men når computere er involveret, er alle væddemål slået fra. Partitioneringsprocessen ændrer den måde, data gemmes på dit drev. Hvis noget uventet skulle gå g alt under processen (såsom din hund snubler over netledningen og trækker din Mac ud), kan du miste data. I fuld alvor, planlæg det værste og sikkerhedskopier dine data, før du gør noget andet.

Sikkerhedskopier dine data. Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du prøve at bruge Time Machine til at sikkerhedskopiere dine data. Time Machine er inkluderet i Mac OS X 10.5 og nyere, og det er meget nemt at bruge. Du kan også bruge tredjeparts backup-software efter eget valg. Det vigtige er at sikkerhedskopiere dine data på en regelmæssig basis, inklusive nu; hvordan du gør det er op til dig.

Gør dig klar til at partitionere dit drev

Image
Image

Boot Camp Assistant installeres automatisk som en del af OS X 10.5 eller nyere. Hvis du har betaversionen af Boot Camp Assistant, som var tilgængelig til download fra Apples hjemmeside, vil du opleve, at den ikke længere virker, fordi betaperioden er udløbet. Du skal bruge OS X 10.5 eller nyere for at Boot Camp Assistant kan fungere.

Start Boot Camp Assistant

  1. Start Boot Camp Assistant ved at dobbeltklikke på applikationen Boot Camp Assistant, som findes på /Applications/Utilities/.
  2. Udskriv en kopi af installations- og opsætningsvejledningen ved at klikke på knappen Udskriv installations- og opsætningsvejledning.
  3. Klik på knappen Fortsæt.
  4. Vælg Opret eller fjern en Windows-partition.
  5. Klik på knappen Fortsæt.

Vælg en harddisk, der skal partitioneres

Image
Image

Når du har valgt muligheden for at oprette eller fjerne en Windows-partition, viser Boot Camp Assistant en liste over de harddiske, der er installeret på din computer. For mange enkeltpersoner vil dette være en kort liste, begrænset til det drev, der fulgte med Mac'en. Uanset om du har én harddisk eller flere, skal du vælge et drev til partitionering.

Vælg en harddisk, der skal partitioneres til Windows

  1. Klik på ikonet for den harddisk, der bliver det nye hjem for Windows.
  2. Vælg Opret en anden partition til Windows.
  3. Klik på knappen Fortsæt.

Bestem størrelsen på din Windows-partition

Image
Image
Brug skyderen til at opdele den eksisterende harddisk i to partitioner, en til det eksisterende OS X og en til Windows.

Skærmbillede

Harddisken, du valgte i det foregående trin, vises i Boot Camp Assistant, med den ene sektion mærket Mac OS X og den anden mærket Windows. Brug din mus til at klikke og trække punktet mellem sektionerne for at udvide eller formindske hver partition, men klik ikke på nogen af knapperne endnu.

Når du trækker punktet, vil du bemærke, at du kun kan formindske Mac OS X-partitionen med mængden af ledig plads, der er tilgængelig på det valgte drev. Du vil også bemærke, at du ikke kan gøre Windows-partitionen mindre end 5 GB, selvom vi som tidligere nævnt ikke anbefaler at gøre den mindre end 20 GB.

Du kan også bemærke, at der er to foruddefinerede størrelser at vælge imellem, via de to knapper, der er placeret lige under displayet på partitionerne. Du kan klikke på knappen 'Del ligeligt', som, som du måske har gættet, vil dele dit drev i halve ved at bruge halvdelen af den tilgængelige plads til Mac OS X og halvdelen af den tilgængelige plads til Windows. Dette forudsætter selvfølgelig, at der er nok ledig plads på drevet til at opdele tingene ligeligt. Alternativt kan du klikke på knappen '32 GB', som er et godt valg til en almindelig Windows-partition, igen under forudsætning af, at du har nok ledig harddiskplads til at oprette en partition af denne størrelse.

Indstil dine partitionsstørrelser

Juster dine partitionsstørrelser

  • Brug nub til at vælge en brugerdefineret størrelse
  • Brug knapperne til at vælge de foruddefinerede størrelser
  • Klik på knappen Partition, når du er klar.

Partitionering af et drev tager norm alt noget tid, så vær tålmodig.

Dine nye partitioner er klar

Image
Image
Når partitioneringen er fuldført, kan du enten afslutte eller starte Windows-installationsprocessen.

Skærmbillede

Når Boot Camp Assistant er færdig med at partitionere din harddisk, vil Mac-partitionen have samme navn som den originale ikke-partitionerede harddisk; Windows-partitionen vil hedde BOOTCAMP.

På dette tidspunkt kan du afslutte Boot Camp Assistant eller klikke på knappen Start Installation og følge instruktionerne på skærmen for at installere Windows på BOOTCAMP-partitionen.

Anbefalede: