Definition af filattribut (hvad er en attribut?)

Indholdsfortegnelse:

Definition af filattribut (hvad er en attribut?)
Definition af filattribut (hvad er en attribut?)
Anonim

En filattribut (ofte blot omt alt som en attribut eller et flag) er en type metadata, der definerer en specifik tilstand, hvori en fil eller et bibliotek kan eksistere.

En attribut kan eksistere i en af to tilstande, så den betragtes som enten indstillet eller ryddet på et givet tidspunkt, hvilket betyder, at den enten er aktiveret eller ikke er det.

Computeroperativsystemer, som Windows, kan mærke data med specifikke filattributter, så de kan behandles anderledes end data med en attribut deaktiveret.

Filer og mapper ændres faktisk ikke, når attributter anvendes eller fjernes, de forstås bare anderledes af operativsystemet og anden software.

Image
Image

Hvad er de forskellige filattributter?

Der findes en række filattributter i Windows, herunder følgende:

  • Arkivfilattribut
  • Directory-attribut
  • Skjult filattribut
  • Skrivebeskyttet filattribut
  • Systemfilattribut
  • Volume label-attribut

Følgende var først tilgængelige for Windows-operativsystemet med NTFS-filsystemet, hvilket betyder, at de ikke er tilgængelige i det ældre FAT-filsystem:

  • Komprimeret filattribut
  • Krypteret filattribut
  • Indekseret filattribut

Her er flere yderligere, omend mere sjældne, genkendt af Windows:

  • Enhedsfilattribut
  • Integritetsfilattribut
  • Ikke indholdsindekseret filattribut
  • Ingen scrub-filattribut
  • Offline filattribut
  • Sparse filattribut
  • Midlertidig filattribut
  • Virtuel filattribut

Du kan læse mere om disse på Microsofts side File Attribute Constants.

Teknisk er der også en normal filattribut, hvilket betyder, at der slet ikke er nogen filattribut, men du vil aldrig se denne faktisk refereret nogen steder inden for din normale Windows-brug.

Hvorfor bruges filattributter?

Filattributter eksisterer, så du eller et program, du bruger, eller endda selve operativsystemet, kan tildeles eller nægtes særlige rettigheder til en fil eller mappe.

Læring om almindelige filattributter kan hjælpe dig med at forstå, hvorfor visse filer og mapper for eksempel omtales som "skjulte" eller "skrivebeskyttede", og hvorfor interaktion med dem er så anderledes end interaktion med andre data.

Anvendelse af skrivebeskyttet filattribut på en fil vil forhindre den i at blive redigeret eller ændret på nogen måde, medmindre attributten ophæves for at tillade skriveadgang. Den skrivebeskyttede attribut bruges ofte med systemfiler, der ikke bør ændres, men du kan gøre det samme med dine egne filer, som du hellere vil have, at en person med adgang ikke redigerer.

Image
Image

Filer med det skjulte attributsæt vil faktisk blive skjult fra normale visninger, hvilket gør dem virkelig svære at slette, flytte eller ændre ved et uheld. Filen eksisterer stadig som alle andre filer, men fordi den skjulte attribut er slået til eller fra, forhindrer den den tilfældige bruger i at interagere med den. Du kan indstille Windows til at se skjulte filer og mapper som en nem måde at se disse filer på uden at slå attributten fra.

Du kan også kombinere attributter, så en fil for eksempel ikke kun skjules, men også markeres som en systemfil og indstilles med arkivattributten.

Filattributter vs. Mappeattributter

Attributter kan slås til og fra for både filer og mapper, men konsekvenserne af at gøre det varierer en smule mellem de to.

Når en filattribut som den skjulte attribut slås til for en fil, vil den enkelte fil blive skjult, intet andet.

Hvis den samme attribut anvendes på en mappe, får du flere muligheder end blot at skjule mappen: du har mulighed for at anvende attributten til mappen alene eller på mappen, dens undermapper og alle af dens filer.

Image
Image

Anvendelse af denne filattribut på en mappes undermapper og dens filer betyder, at selv efter du har åbnet mappen, vil alle filer og mapper, der er indeholdt i den, også blive skjult. Den første mulighed for blot at skjule mappen alene ville gøre undermapperne og filerne synlige, men blot skjule mappens hovedrodområde.

Hvordan filattributter anvendes

Selvom alle de tilgængelige attributter for en fil har almindelige navne, som du så i listerne ovenfor, anvendes de ikke alle på en fil eller mappe på samme måde.

Et lille udvalg af attributter kan aktiveres manuelt. I Windows kan du gøre dette ved at højreklikke (eller trykke og holde på berøringsgrænseflader) på en fil eller mappe, åbne dens egenskaber og derefter aktivere eller deaktivere en attribut fra den angivne liste.

Image
Image

I Windows kan et større udvalg af attributter også indstilles med kommandoen attrib, tilgængelig fra kommandoprompt. At have attributkontrol via en kommando gør det muligt for tredjepartsprogrammer, såsom backupsoftware, nemt at redigere filattributter.

Image
Image

Hvis du kopierer skrivebeskyttede filer med kommandoen xcopy, skal du bruge indstillingen /k i kommandoen for at beholde denne filattribut i destinationsmappen.

Linux-operativsystemer kan bruge kommandoen chattr (Change Attribute) til at indstille filattributter, mens chflags (Change Flags) bruges i macOS.

Image
Image

FAQ

    Hvilken egenskab bruges til at skjule en fil, så den ikke vises i mappelisten?

    skjult fil-attribut skjuler filer og mapper fra mappen. For at anvende denne egenskab skal du højreklikke på en fil og vælge Properties > Hidden For at se alle filer, inklusive skjulte filer, fra kommandoprompten i Windows, brug denne dir-kommandoindstilling: dir /a

    Hvilken filattribut identificerer en fil som værende blevet ændret siden sidste sikkerhedskopiering?

    arkivfil-attributten markerer filer som ændret eller oprettet. Norm alt slår programmer denne egenskab til automatisk. For manuelt at aktivere attributten skal du højreklikke på filen > Properties > Advanced > Filen er klar til arkiveringDu kan også bruge attrib +a syntaksen i kommandolinjen.

Anbefalede: