Hvad er et flashdrev?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er et flashdrev?
Hvad er et flashdrev?
Anonim

Et flashdrev er en lille, ultra-bærbar lagerenhed, som i modsætning til et optisk drev eller en traditionel harddisk ikke har nogen bevægelige dele.

Flashdrev forbindes til computere og andre enheder via et indbygget USB Type-A- eller USB-C-stik, hvilket gør én til en slags kombination af USB-enhed og kabel.

Flash-drev omtales ofte som pen-drev, tommelfinger-drev eller jump-drev. Udtrykkene USB-drev og solid-state-drev (SSD) bruges også nogle gange, men det meste af tiden henviser de til større, ikke-så-mobile USB-baserede lagerenheder som eksterne harddiske.

Image
Image

Sådan bruger du et flashdrev

For at bruge et flashdrev skal du bare indsætte det i en ledig USB-port på computeren.

På de fleste computere vil du blive advaret om, at flashdrevet blev isat, og indholdet af drevet vises på skærmen, ligesom andre drev på din computer vises, når du søger efter filer.

Du kan også bruge et flashdrev med en Android-telefon eller slutte en til en iPhone eller iPad.

Nøjagtig hvad der sker, når du bruger dit flashdrev, afhænger af din version af Windows eller andet operativsystem, og hvordan du har konfigureret din computer.

Tilgængelige flashdrevstørrelser

De fleste flashdrev har en lagerkapacitet fra 8 GB til 64 GB. Mindre og større flashdrev er også tilgængelige, men de er sværere at finde.

Et af de første flashdrev var kun 8 MB stort. Den største, vi kender til, er et USB 3.0-flashdrev med en kapacitet på 2 TB (2048 GB) fra Kingston.

Lær, hvordan du vælger det rigtige flashdrev, hvis du ikke er sikker på, hvilken slags du har brug for.

Mere om flashdrev

Flash-drev kan skrives og omskrives til et næsten ubegrænset antal gange, svarende til harddiske.

De har fuldstændig erstattet diskettedrev til bærbar lagring, og i betragtning af hvor store og billige de er blevet, har de endda næsten erstattet cd, dvd og BD-disk til datalagringsformål.

FAQ

    Hvad er forskellen mellem et PhotoStick og et flashdrev?

    Et flashdrev er en lagerenhed med kun én port, typisk en USB-C. Selvom et PhotoStick og et USB-flashdrev ser næsten identiske ud, har PhotoStick to porte: Den ene er en USB til tilslutning til en computer, og den anden til smartphones. PhotoStick kopierer også automatisk fotos og videoer, men det er ikke et godt valg til generel opbevaring.

    Hvad bruges et flashdrev til?

    Et flashdrev er praktisk til fillagring, sikkerhedskopiering, arkivering af filer eller overførsel af stort set alle typer filer mellem computere. Flash-drev er billige, lette og nemme at betjene.

    Hvad er et Type-C-flashdrev?

    Et Type-C-flashdrev henviser til USB-C, som er den aktuelle portstandard på flashdrev. Opladningsstikket på USB-C-flashdrevet er mindre end det på USB-A-flashdrevet, der blev meget brugt i fortiden, og det giver en meget højere dataoverførselshastighed.

Anbefalede: