Brug af Mac's Recovery Disk Assistant

Indholdsfortegnelse:

Brug af Mac's Recovery Disk Assistant
Brug af Mac's Recovery Disk Assistant
Anonim

En del af installationen af OS X Lion og OS X Mountain Lion er oprettelsen af en skjult gendannelsesdiskenhed. Du kan bruge denne gendannelsesdiskenhed til at starte din Mac op og udføre nødtjenester, såsom at køre Diskværktøj til at reparere et drev, surfe på nettet for at finde oplysninger om et problem, du har, eller downloade en nødvendig opdatering. Du kan endda bruge gendannelsesvolumen til at geninstallere OS X Lion eller OS X Mountain Lion, selvom dette involverer en fuld download af OS X-installationsprogrammet.

Oplysningerne i denne artikel gælder for OS X Mountain Lion (10.8) og OS X Lion (10.7).

Image
Image

Begrænsninger af gendannelsesvolumen

På overfladen virker gendannelsesvolumen som en god idé, men den har et par grundlæggende fejl. Det mest iøjnefaldende problem er, at gendannelsesvolumen oprettes på dit startdrev. Hvis startdrevet har hardwarebaserede problemer, kan det tænkes, at gendannelsesvolumenet ikke er tilgængeligt. Det lægger en dæmper på hele ideen om at have en nødopsving.

Det andet problem er, at OS-installationsprocessen kan løbe ind i problemer, når du forsøger at oprette gendannelsesvolumen. Dette gælder især for de Mac-brugere, der ikke bruger en ligetil drevopsætning; i nogle tilfælde kan installationsprogrammet slet ikke oprette gendannelsesvolumen.

Udgivelsen af OS X Recovery Disk Assistant

Som reaktion på disse begrænsninger udgav Apple et nyt hjælpeprogram, OS X Recovery Disk Assistant, som kan oprette en gendannelsesdiskenhed på en ekstern harddisk eller et flashdrev. Dette giver dig mulighed for at placere genoprettelsesvolumen næsten hvor som helst, hvor du vil have den.

OS X Recovery Disk Assistant opretter en ny gendannelsesdiskenhed ved at klone den eksisterende gendannelsesdiskenhed. Hvis din OS X-installation ikke var i stand til at oprette den oprindelige gendannelsesvolumen, er dette nye værktøj fra Apple til lidt nytte.

Det andet problem er, at OS X Recovery Disk Assistant kun opretter gendannelsesvolumener på eksterne drev. Hvis du har et andet internt drev, hvilket er muligt på mange af de Mac'er, som Apple sælger, inklusive Mac Pro, iMac og Mac mini, kan du ikke bruge det som destination for din gendannelsesvolumen.

På trods af disse fejl er det stadig en god idé at have en gendannelsesvolumen ud over den, der oprindeligt blev oprettet under OS X Lion-installationen, og det gør du med Recovery Disk Assistant.

Hvad du skal bruge for at bruge OS X Recovery Disk Assistant

Før du starter, skal du sørge for, at du har alt, hvad du har brug for.

  • En kopi af OS X Recovery Disk Assistant. Det er et let krav at opfylde; Recovery Disk Assistant er tilgængelig fra Apples websted.
  • En fungerende OS X Recovery HD Recovery Disk Assistant bruger en kloningsproces til at oprette kopier af Recovery HD. Hvis din OS X-installation ikke var i stand til at oprette Recovery HD, vil OS X Recovery Disk Assistant ikke kunne bruges. For at finde ud af, om du har en Recovery HD, skal du genstarte din Mac, mens du holder Option-tasten nede. Dette tvinger din Mac til at begynde at bruge opstartshåndteringen, som viser alle de opstartbare enheder, der er forbundet til din Mac. Du kan derefter vælge gendannelsesvolumen, norm alt kaldet Recovery HD. Når du har valgt gendannelsesvolumen, starter din Mac op og viser gendannelsesmulighederne. Hvis alt er godt, skal du gå videre og genstarte din Mac norm alt. Hvis du ikke har en gendannelsesdiskenhed, vil du ikke være i stand til at bruge Recovery Disk Assistant.
  • Et eksternt drev til at tjene som destination for den nye Recovery HD. Det eksterne kan være et hvilket som helst drev, der kan startes, inklusive eksterne USB-, FireWire- og Thunderbolt-baserede drev, såvel som de fleste USB-flashdrev.
  • Mindst 650 MB ledig plads på det eksterne drev Recovery Disk Assistant sletter det eksterne drev og opretter derefter kun 650 MB plads til sig selv, hvilket er spild. Det er en god idé at partitionere det eksterne drev i flere diskenheder. Du kan dedikere én diskenhed til Recovery HD og gemme resten af dit eksterne drev, så du kan bruge det, som det passer dig.

Forberedelse af det eksterne drev

OS X Recovery Disk Assistant sletter fuldstændigt den eksterne målvolumen. Hvis du bruger en 320 GB harddisk, der er partitioneret som en enkelt diskenhed, slettes alt i øjeblikket på det drev, og Recovery Disk Assistant opretter en ny enkelt partition, der kun er 650 MB, hvilket efterlader resten af drevet ubrugelig. Det er et stort spild af en perfekt harddisk.

Image
Image

Du kan løse dette problem ved først at partitionere det eksterne drev i mindst to enheder. En af diskenhederne skal være så lille, som du kan lave den, men større end 650 MB. Den eller de resterende mængder kan være en hvilken som helst størrelse, du ønsker at optage resten af den tilgængelige plads. Hvis dit eksterne drev indeholder data, du vil beholde, skal du sikkerhedskopiere dem, før du begynder.

Hvis du er villig til at slette alt på det eksterne drev, skal du bruge Diskværktøj til at partitionere dit drev.

Resultatet er et eksternt drev, der har mindst to diskenheder; en lille volumen til gendannelsesvolumen og en eller flere større mængder til almindelig brug.

Notér det navn, du giver til den mindre volumen, du opretter, den, der skal bruges som gendannelsesvolumen. OS X Recovery Disk Assistant viser volumener efter navn uden angivelse af størrelse. Du skal kende navnet på den diskenhed, du vil bruge, så du ikke sletter og bruger den forkerte diskenhed ved en fejl.

Oprettelse af gendannelsesvolumen

Med alt forberedt, er det tid til at bruge OS X Recovery Disk Assistant til at oprette Recovery HD.

Image
Image
  1. Sørg for, at det eksterne drev er tilsluttet din Mac, og at det vises som monteret på skrivebordet eller i et Finder-vindue.
  2. Monter OS X Recovery Disk Assistant diskbilledet, du downloadede fra Apples websted ved at dobbeltklikke på dets ikon. Det er sandsynligvis i din Downloads bibliotek; kig efter en fil kaldet RecoveryDiskAssistant.dmg.
  3. Åbn OS X Recovery Disk Assistant-enheden, du lige har monteret, og start Recovery Disk Assistant-applikationen.
  4. Fordi applikationen blev downloadet fra nettet, bliver du spurgt, om du vil åbne applikationen. Klik på Åbn.
  5. OS X Recovery Disk Assistant-licensen vises. Klik på knappen Agree for at fortsætte.

  6. OS X Recovery Disk Assistant viser alle eksterne enheder, der er tilsluttet din Mac. Klik på det volumen, du vil bruge som destination for gendannelsesvolumen. Klik på Fortsæt for at starte oprettelsesprocessen.
  7. Angiv den anmodede adgangskode til administratorkontoen, og klik på OK. Recovery Disk Assistant viser status for oprettelsen af disken.

    Indholdet af disken eller partitionen er slettet på dette tidspunkt.

  8. Når gendannelsesvolumen er oprettet, skal du klikke på knappen Quit.

Du har nu en gendannelsesdiskenhed på dit eksterne drev.

Test din nye gendannelsesdiskenhed for at bekræfte, at den virker, ved at genstarte din Mac, mens du holder Option-tasten nede. Du bør se den nye Recovery HD som en af opstartsmulighederne. Vælg Recovery HD, og se, om din Mac starter og viser gendannelsesmulighederne. Når du er tilfreds med, at Recovery HD fungerer, skal du genstarte din Mac norm alt.

Anbefalede: