Raspberry Pi 400 er et tilbageblik fra 80'erne

Indholdsfortegnelse:

Raspberry Pi 400 er et tilbageblik fra 80'erne
Raspberry Pi 400 er et tilbageblik fra 80'erne
Anonim

Key takeaways

  • Raspberry Pi 400 er en hel computer indbygget i et lille tastatur.
  • Det kører Raspberry Pi OS, et Linux-baseret operativsystem.
  • Ja, den kan spille spil.
Image
Image

Enhver, der er gammel nok til at huske Commodore 64 og Sinclair ZX Spectrum fra 1980'erne, vil føle et nostalgisk snert af deres spirituelle efterfølger, Raspberry Pi 400.

Denne ting er rad. Det er en $70 Raspberry Pi-computer indbygget i et tastatur. Tilslut blot en mus og tv (eller skærm), og du er i gang. Som startcomputer er den svær at slå.

"Der er to åbenlyse målgrupper," fort alte forfatteren og småcomputerfanatikeren Rob Beschizza til Lifewire via direkte besked, "nostalgikere, der husker de brugervenlige personlige computere fra 8-bit-æraen, og unge entusiaster, der møder den unikke computer-i-et-tastatur-design for første gang."

Historie gentagelser

Tilbage i 1980'erne så alle hjemmecomputere sådan ud. Commodore 64 er måske den mest kendte i USA, men i Storbritannien var der Sinclair ZX Spectrum, en lille alt-i-en-maskine, der var elsket og stadig har en kultstatus i dag. Disse maskiner blev koblet til et tv, og du sad med korslagte ben på stuegulvet og indtastede software fra de trykte blade eller indlæste programmer fra en lydkassette. Der var ingen mus.

Raspberry Pi 400 Personal Computer Kit er nøjagtig den samme ting, kun bygget til nutiden. Det er et tykt QWERTY-tastatur med computeren nedenunder og en række porte på bagsiden. Den kommer i to versioner. For $70 får du selve computerenheden; for 100 USD får du computeren plus en USB-mus, en USB-C-strømforsyning, et SD-kort med Raspberry Pi OS-operativsystemet installeret, et HDMI-kabel og en guidebog.

Dette er ikke en pc

Køb ikke dette, hvis det eneste, du ønsker, er en billig måde at køre Microsoft Office på og tjekke din e-mail. Pi 400 kører ikke Windows. Det kører sit eget open source-operativsystem kaldet Raspberry Pi OS, som i sig selv er baseret på en version af Linux.

Den korte version er, at du virkelig vil se et velkendt computermiljø, når du tænder for det, med vinduer, en musemarkør og andre moderne bekvemmeligheder. Du kan også køre et tekstbehandlingsprogram eller en regnearksapp og alverdens anden almindelig software. Men dets egentlige hjerte er uddannelse og udforskning.

"Raspberry Pi OS leveres forudinstalleret med masser af software til uddannelse, programmering og generel brug," lyder beskrivelsen på Raspberry Pi OS-downloadsiden.

Bortset fra formfaktoren er dette fokus på uddannelse den største parallel med de gamle 1980'er-computere. I Storbritannien blev BBC Micro fundet i omkring 80 % af skolerne. Ja, den BBC.

Pi 400 er endnu en fantastisk uddannelsesmaskine. Ikke alene er det billigt, men det er designet til at hjælpe børn med at fokusere.

"Det er fantastisk til børn, fordi det forankrer dem til en opgave," siger Beschizza, "i modsætning til bærbare computere og tablets, der kan bruges over alt, eller klodsede moderne stationære pc'er, der norm alt er overmandede og overkomplicerede."

Ikke kun for børn

Raspberry Pi 400 er nyttig til mere end blot at lære børn at programmere. Det er perfekt til hobbyprojekter, der har brug for en computer til at køre dem. Det kan være en simpel skrivemaskine for forfattere. Og hvis du kan lide Raspberry Pi OS, kan det faktisk være din hovedcomputer.

Eller, det kan ende på samme måde som de fleste af de alt-i-én hjemmecomputere fra 1980'erne: permanent tilsluttet et tv og brugt som en spillemaskine.

Anbefalede: