Apple AirPlay og AirPlay Mirroring forklaret

Indholdsfortegnelse:

Apple AirPlay og AirPlay Mirroring forklaret
Apple AirPlay og AirPlay Mirroring forklaret
Anonim

Med deres store lagerkapacitet og evnen til at gemme musik, film, tv, billeder og mere er hver Apple iOS-enhed og Mac et bærbart underholdningsbibliotek. Norm alt er bibliotekerne designet til kun at blive brugt af én person, men du vil måske dele den underholdning. For eksempel vil du måske afspille musik fra din telefon over højttalere til en fest, vise en film gemt på din telefon på et HDTV eller projicere din computerskærm til en projektor under en præsentation.

Instruktionerne i denne artikel henviser til aktuelle Apple-enheder og Mac'er samt ældre Mac'er med iTunes 10 eller nyere og iOS-enheder med iOS 4 eller nyere.

Om AirPlay-teknologi

Apple foretrækker at gøre tingene trådløst, og et område, hvor det har fremragende trådløse funktioner, er medier. AirPlay er en teknologi opfundet af Apple og bruges til at udsende lyd, video, fotos og indholdet af enhedsskærme til kompatible, Wi-Fi-forbundne enheder. Hvis du f.eks. vil streame musik fra en iPhone X til en Wi-Fi-kompatibel højttaler, skal du bruge Airplay.

AirPlay erstattede en tidligere Apple-teknologi kaldet AirTunes, som kun tillod streaming af musik.

AirPlay-tilgængelighed

AirPlay er tilgængelig på alle enheder, der sælges af Apple. Den blev introduceret i iTunes 10 til Mac og blev føjet til iOS-enheder med iOS 4 på iPhone og iOS 4.2 på iPad.

AirPlay er kompatibel med:

  • iOS 4.2 eller nyere
  • iPhone 3GS eller nyere
  • Enhver iPad-model
  • 2. generation af iPod touch eller nyere
  • En Mac lavet i 2011 eller senere
  • Apple Watch (kun Bluetooth-lyd)
  • Apple TV (2. generation eller nyere)

AirPlay virker ikke på iPhone 3G, original iPhone eller original iPod touch.

AirPlay Mirroring

AirPlay-spejlingsteknologi lader AirPlay-kompatible iOS-enheder og Mac-computere vise, hvad der er på skærmen via en Apple TV-enhed. Med denne funktion kan du vise webstedet, spillet, videoen eller andet indhold, der er på din enheds skærm, på et storskærms HDTV eller projektorskærm, så længe der er knyttet et Apple TV til det. Spejling bruges ofte til præsentationer eller store offentlige skærme.

Denne funktion kræver Wi-Fi. Enheder, der understøtter AirPlay Mirroring er:

  • iPhone 4S og nyere
  • iPad 2 og nyere
  • De fleste Macs
  • 2. generation af Apple TV og nyere

Har du problemer med at bruge AirPlay, fordi ikonet mangler på din iOS-enhed eller Mac? Lær, hvordan du løser det, i Sådan finder du et manglende AirPlay-ikon.

Sådan bruger du AirPlay-spejling på en iOS-enhed

For at spejle, hvad du laver på en iPhone (eller andre iOS-enheder) til en tv- eller projektorskærm, der er tilsluttet en Apple TV-enhed:

  1. Træk ned fra toppen af iPhone-skærmen (i iOS 12) eller op fra bunden af skærmen (i iOS 11 og tidligere) for at åbne Kontrolcenter.
  2. Tryk Skærmspejling.
  3. Tryk på Apple TV på listen over tilgængelige enheder. Der vises et flueben ud for Apple TV, når forbindelsen er oprettet, og kontrolcenterbilledet vises på tv'et eller projektoren.
  4. Tryk på skærmen på din iPhone for at lukke Kontrolcenter og få vist det indhold, du skal vise.

    Image
    Image
  5. Når du er klar til at stoppe spejlingen fra din iPhone, skal du trække ned fra toppen af skærmen for at genåbne Kontrolcenter, klikke på AirPlay og vælge Stop Spejling.

Sådan bruger du AirPlay-spejling på en Mac

Skærmspejling fra en Mac er lidt anderledes.

  1. Åbn Mac-systemindstillingerne ved at klikke på Apple-logoet i menulinjen og vælge System Preferences.

    Image
    Image
  2. Vælg Displays.

    Image
    Image
  3. Vælg Vælg Vis spejlingsindstillinger i menulinjen, når de er tilgængelige, som placerer et genvejsikon på menulinjen til fremtidig brug.

    Image
    Image
  4. Vælg AirPlay Display rullemenuen, og vælg derefter Apple TV. En pop-up-skærm instruerer dig i at indtaste AirPlay-koden til Apple TV, som er placeret på tv'et eller projektoren.

    Image
    Image
  5. Indtast den kode, der vises på det tv eller den projektor, du bruger, i det angivne felt. Når du har indtastet koden, spejles Mac-skærmen til tv'et eller projektoren via Apple TV-enheden.

    AirPlay-koden er kun påkrævet første gang, du spejler til en bestemt enhed, medmindre du ændrer indstillingerne for at kræve det hver gang. Derefter kan du slå AirPlay til og fra fra menulinjeikonet.

    Image
    Image
  6. Når du er klar til at stoppe skærmspejling, skal du klikke på AirPlay-ikonet på menulinjen. Det ligner en tv-skærm med en pil, der peger op i den. Klik på Slå AirPlay fra i rullemenuen.

    Image
    Image

AirPlay-streaming til musik, video og billeder

Med AirPlay streamer brugere musik, video og billeder fra deres iTunes-bibliotek eller iOS-enhed til kompatible, Wi-Fi-forbundne computere, højttalere og stereokomponenter. Ikke alle komponenter er kompatible, men mange producenter inkluderer AirPlay-understøttelse som en funktion til deres produkter.

Alle enheder skal være på det samme Wi-Fi-netværk for at bruge AirPlay. Du kan f.eks. ikke streame musik til dit hus fra din iPhone på arbejdet.

Bundlinje

Mens der tidligere ikke var nogen officiel AirPlay-funktion til Windows, har tingene ændret sig. AirPlay er indbygget i Windows-versioner af iTunes. Denne version af AirPlay er ikke så fuld af funktioner som den på Mac. Det mangler spejlingsevner, og kun nogle typer medier kan streames.

AirPrint: AirPlay til udskrivning

AirPlay understøtter også trådløs udskrivning fra iOS-enheder til Wi-Fi-tilsluttede printere, der understøtter teknologien. Navnet på denne funktion er AirPrint, og de fleste nuværende printere understøtter teknologien.

Anbefalede: