Sådan indtaster du tekst på dit Apple TV

Indholdsfortegnelse:

Sådan indtaster du tekst på dit Apple TV
Sådan indtaster du tekst på dit Apple TV
Anonim

De fleste Apple TV-brugere opdager hurtigt, at det er en langsom (nogle vil sige irriterende) opgave at indtaste tekst i tekstbokse ved hjælp af din Siri Remote og skærmtastaturet på Apple TV. Du har dog andre muligheder for tekstindtastning. Hvis du bruger et tastatur, en app eller din stemme, kan du fremskynde processen betydeligt, og du er ikke bundet til én metode til tekstindtastning med Apple TV. Vælg dine favoritter, og det varer ikke længe, før du er i gang med dit næste show.

Oplysningerne i denne artikel gælder for Apple TV 4K og Apple TV HD (tidligere Apple TV 4. generation).

Brug Siri-fjernbetjeningen til at indtaste tekst

Når du trykker på søgeikonet på et Apple TV eller klikker i et tekstindtastningsfelt, kan du bruge Siri Remote, der følger med Apple TV, til at vælge tegn fra et venstre-til-højre alfanumerisk tastatur, der vises på tv-skærmen. Dette er enhedens standardsystem, som folk bruger til at søge efter apps, musik, tv-shows eller andet på Apple TV. Den er også tilgængelig til at indtaste adgangskoder og anden anmodet tekst.

Image
Image

Du trækker et søgefelt op på Apple TV ved at vælge forstørrelsesglasikonet øverst på mange skærme eller ved at vælge søgeikonet på hovedskærmen. Stav tekstindtastningen et tegn ad gangen med Siri Remote. Skift fra små bogstaver til store bogstaver, tal og speci altegn efter behov.

Fremskynd tekstindtastningsprocessen med disse genveje:

  • Tryk og hold et stort bogstav for at få adgang til tilsvarende små bogstaver i stedet for at skifte frem og tilbage mellem tastaturer.
  • Tryk og hold et små bogstav for at få accentvariationerne af det pågældende tegn frem, såvel som det store bogstav.
  • Skift mellem tastaturet med store bogstaver og tastaturet med små bogstaver ved at trykke på Play/Pause-knappen på Siri Remote.

Brug Siri til at tale med dit Apple TV

Når du ser et mikrofonikon vises i et tekstindtastningsfelt på dit Apple TV, kan du bruge Siri til at sige dine søgetermer eller tekst.

Image
Image

For at diktere tekst skal du trykke og holde mikrofonikonet på din Siri Remote, mens du taler et søgeord, før du slipper Siri Remote-mikrofonen. Denne funktion er aktiveret som standard, men du kan bekræfte, at den er aktiveret i Settings > Generelt > Dictation.

Image
Image

Bare sig navnet på en film eller et tv-program, og resultaterne vises med det samme. Hvis du indtaster oplysninger, der skal være bogstav-perfekte, såsom en adgangskode eller e-mail-adresse, skal du stave hvert bogstav: J-A-N-E-S-M-I-T-H på iCloud dot com for eksempel.

Tekstindtastning via iPhone, iPad eller iPod Touch

Hvis du har en Apple iPhone, iPad eller iPod Touch, skal du downloade Apple TV Remote-appen fra App Store til din enhed.

Image
Image

Apple TV Remote-appen fungerer på Apples iOS- og iPadOS-enheder. Når du har konfigureret Remote-appen, kan du bruge den til at indtaste tekst på det velkendte tastatur på din Apple-enhed, hvilket gør tekstindtastning på Apple TV meget nemmere end at trykke på individuelle bogstaver på Apple TV-skærmen.

Appen Apple TV Remote har et stort tomt område, der fungerer som touchpad'en på Siri Remote. Brug den til at gå til et søgefelt eller tekstindtastningsfelt på Apple TV-skærmen, og indtast derefter din tekst på appskærmen i det felt, der dukker op. Du kan også bruge diktering ved at trykke på mikrofonen på Apple TV Remote-appens startskærm.

Brug et Bluetooth-tastatur

Image
Image

Mange Bluetooth-tastaturer kan tilsluttes Apple TV. Du kan bruge tastaturet til at indtaste tekst hvor som helst i enhver app på tværs af systemet, der kræver, at du skriver. Du kan også bruge tastaturet til at styre dit Apple TV, hvis du mister eller ødelægger din Siri-fjernbetjening.

Måske kunne du tænke dig at lave et spil ud af det

Image
Image

Du kan også indtaste tekst på Apple TV ved hjælp af en dedikeret tredjeparts spilcontroller til iOS eller iPadOS. Du er dog begrænset til manuelt at vælge bogstaver ved hjælp af skærmtastaturet, så du opnår ingen fordele.

Brug en gammel tv-fjernbetjening

Image
Image

Du kan endda bruge en gammel tv-fjernbetjening, hvis dit Apple TV understøtter det. Tag fat i fjernbetjeningen, som dit tv leveres med (eller en anden, hvis du vil), og åbn Settings > Fjernbetjeninger og enheder > Lær Fjernbetjening på dit Apple TV. Du bliver guidet gennem en række trin, hvorefter du skal kunne bruge fjernbetjeningen til at styre dit Apple TV, dog med meget forenklet kontrol.

Er der flere?

Der er næppe tvivl om, at disse metoder til at indtaste tekst på et Apple TV vil blive suppleret med flere i fremtiden. Måske vil du være i stand til at bruge en Mac til at styre den. Der synes ingen grund til ikke at kunne gøre det.

Anbefalede: