PowerPoint-tip: Ny tekstlinje uden punkttegn

Indholdsfortegnelse:

PowerPoint-tip: Ny tekstlinje uden punkttegn
PowerPoint-tip: Ny tekstlinje uden punkttegn
Anonim

At arbejde med punkttegn på PowerPoint-dias kan være frustrerende. Som standard, når du arbejder på et PowerPoint-dias, der bruger punktopstillingsformatet, indsætter PowerPoint en punkttegn for at starte den næste linje, hver gang du trykker på Enter (eller Retur). Det er ikke altid, hvad du ønsker, men du kan nemt undgå det ved manuelt at indsætte en blød retur.

Instruktionerne i denne artikel gælder for PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010; PowerPoint til Mac, PowerPoint til Microsoft 365 og PowerPoint Online.

Eksempel på Shift+Enter-tricket

Sig, at du vil adskille teksten i det første punkttegn i eksemplet nedenfor og slippe teksten efter "lille lam" til en ny linje uden at indsætte et punkttegn. Du starter med dette:

Image
Image

Hvis du trykker Enter (eller Return) efter "lille lam." du får en ny linje og en ny punkttegn:

Image
Image

Dit tastatur kan have Enter mærket som Return, men lad det ikke forvirre dig; de er det samme.

Hvis du ikke vil oprette et nyt punkttegn, skal du bruge en blød retur. En blød retur får teksten til automatisk at falde til næste linje uden at tilføje et punkttegn. For at tvinge en blød retur skal du holde Shift-tasten nede, mens du trykker på Enter (eller Return)-tasten. Den sænker indsætningspunktet til den næste linje uden et nyt punkttegn og justerer med teksten over den.

Image
Image

Skift+Enter-tricket virker andre steder

Dette tip virker til andre Microsoft Office-pakkeprodukter, inklusive Word. Det er også en typisk funktion for anden tekstredigeringssoftware. Læg den bløde returteknik i din pose med tastaturgenveje for at huske, når du har at gøre med punkttegn.

Anbefalede: