Sådan søger du på din iPhone ved hjælp af Spotlight

Indholdsfortegnelse:

Sådan søger du på din iPhone ved hjælp af Spotlight
Sådan søger du på din iPhone ved hjælp af Spotlight
Anonim

Hvad du skal vide

  • For at få adgang til Spotlight skal du gå til Home-skærmen og stryge ned fra midten af skærmen.
  • Indtast dit søgeord > search. Vælg det resultat, du ønsker, eller tryk på Søg i app for at få flere resultater i en bestemt app.
  • Resultaterne sorteres efter den app, der indeholder dataene. Spotlight søger også på nettet efter resultater.

Denne artikel forklarer, hvordan du hurtigt finder musik, kontakter, e-mails, tekstbeskeder, videoer og mere ved hjælp af et værktøj kaldet Spotlight. Instruktionerne gælder for iPhone eller iPad iOS 7 og nyere.

Sådan får du adgang til Spotlight på iPhone

Spotlight virker ikke, hvis du er i en app, kun fra startskærmen.

For at få adgang til Spotlight skal du gå til startskærmen og stryge ned fra midten af skærmen. Stryg ikke fra toppen af skærmen; den gestus afslører Notifikationscenter eller, på iPhone X og nyere, Kontrolcenter.

Søgelinjen i Spotlight vises øverst på skærmen. Indtast hvad du leder efter for at få vist resultaterne på skærmen.

Image
Image

Søgeresultater i fokus

Søgeresultater i Spotlight er sorteret efter den app, der gemmer dataene. For eksempel, hvis et søgeresultat er en e-mail, er det angivet under Mail-overskriften, mens et søgeresultat for en sang er angivet under Musik-appen. Når du finder det ønskede resultat, skal du trykke på resultatet for at komme til det.

Spotlight søger også på nettet. Hvis der er relevante resultater for din søgning, får du også forslag til svar fra Siri, nettet, Wikipedia og mere. Gå til bunden af listen over søgeresultater for at finde genveje med et enkelt tryk til at søge på nettet, App Store og Apple Maps.

Spotlight og Siri

I løbet af de sidste par versioner af iOS har Spotlight afgivet mere og mere territorium til Siri. I iOS 7, for eksempel, har Spotlight en Indstillinger-menu, hvor du vælger, hvilke apps Searchlight undersøger.

I iOS 12 er Spotlight styret af Siri. For at gøre en app usynlig for Spotlight skal du deaktivere den fra indstillingerne Siri & Suggestions på applisten. For at få adgang til den skal du trykke på Indstillinger > Siri & Search Nederst på skærmen viser hver app sin on/off-konfiguration.

Image
Image

Spotlight og Siri kommer som et par. I iOS 12 kan du ikke gøre en app synlig for Spotlight, men usynlig for Siri og omvendt.

Where Else to Find Search Tools in iOS

Andre søgeværktøjer fungerer fra bestemte apps. Disse omfatter:

  • Mail-app: Få adgang til en søgelinje fra toppen af skærmen i hver postkasse. Træk postkassevinduet ned for at afsløre det. Dette værktøj søger kun efter e-mails i den indbakke.
  • Music App: Værktøjet forbliver skjult øverst på lister over sange og kunstnere. Træk skærmen ned for at afsløre den, og søg i dit musikbibliotek.
  • Messages App: På skærmen, der viser dine Beskeder-samtaler, skal du bruge søgelinjen øverst til at søge i teksten i samtaler for at finde ud af, hvor dine termer er blevet diskuteret.
  • Kontakter og telefonapps: Skjult øverst på kontaktlisten i iOS 3-6, altid til stede i iOS 7 og nyere.
  • Notes App: Få adgang til søgelinjen fra toppen af skærmen.
  • Safari: Søg i din foretrukne søgemaskine ved at skrive tekst i adresselinjen. Du kan også søge efter tekst på en webside ved hjælp af Find på side. Få mere at vide i Sådan søger du efter tekst i Safari med iPhone Find på side.

Anbefalede: