SanDisk Extreme Pro Solid State Flash Drive anmeldelse: Underpræsterende, men stadig lynhurtigt

Indholdsfortegnelse:

SanDisk Extreme Pro Solid State Flash Drive anmeldelse: Underpræsterende, men stadig lynhurtigt
SanDisk Extreme Pro Solid State Flash Drive anmeldelse: Underpræsterende, men stadig lynhurtigt
Anonim

Bundlinje

SanDisk Extreme Pro er et dyrt solid state-flashdrev, der kræver en kraftfuld pc for at fungere fuldt ud. Det er meget hurtigt (dog ikke så hurtigt, som det hævder), og de fleste brugere er bedre stillet ved at købe et mere overkommeligt alternativ eller blot investere i en typisk ekstern harddisk.

SanDisk Extreme PRO 128 GB-drev

Image
Image

Vi købte SanDisk Extreme Pro, så vores ekspertanmelder kunne teste og vurdere den grundigt. Fortsæt med at læse for vores fulde produktanmeldelse.

Solid state-flashdrev udvisker virkelig grænsen mellem USB-lagring og eksterne harddiske. SanDisk Extreme Pro giver bedre holdbarhed og meget hurtigere overførselshastigheder end et traditionelt flashdrev, samtidig med at den bærbare formfaktor bevares.

Vores egne interne test gjorde os skuffede over, at Extreme Pro ikke nåede de annoncerede hastigheder, men selv et underpræsterende solid-state flashdrev er stadig hurtigere end de fleste andre flashdrev på markedet.

Image
Image

Design: Større og mere holdbart til en pris

The Extreme Pro er indkapslet i en aluminiumsskal omgivet af en hård ydre plastikskal, der dækker alt undtagen håndtaget på toppen og nøgleringen. Produktet måler 2,79 x 0,84 x 0,45 tommer. Et lille blåt LED-lys tændes, når drevet er tilsluttet en strømforsynet pc og blinker under aktive filoverførsler.

Den indvendige aluminiumskasse får Extreme Pro til at føles ret holdbar, men pas på, at den har nogle skarpe kanter, hvor plastikken møder aluminiumet i håndtagets glider (hvis den er vinklet lige rigtigt, kan du helt sikkert skære dig selv på plastikkanten). Skydearmen kræver også et betydeligt tryk, hvilket gør det vanskeligt at forlænge og trække stikket tilbage. Vi er ikke sikre på, at disse bogstavelige hjørneskærende foranst altninger er værd at den ekstra holdbarhed til kabinettet.

Porte: Din standard USB 3.0

SanDisk Extreme Pro er designet til USB 3.1 Gen 1 (3.0) og kan bruges i USB 2.0. Det understøtter Windows Vista, 7, 8, 10 og Mac OS X, der kører v10.7 eller nyere.

Image
Image

Opsætningsproces: Valgfri filkrypteringssoftware

The Extreme Pro er klar til at overføre filer i det øjeblik, den sættes i en USB 3.0- eller 2.0-port. Den leveres pakket i en egentlig æske med en plastikindsats (i stedet for en hængende pakke), der gør den langt nemmere at åbne end de fleste andre USB-emballager, vi har stødt på.

Vi forventede at blive blæst bagover af SanDisk Extreme Pro … men resultaterne stemte ikke helt.

Når vi sluttede SanDisk Extreme Pro til, blev vi bedt om at konfigurere en adgangskode og begyndte straks at overføre filer ved hjælp af 128-bit AES-krypteringen. Interfacet var intuitivt og nemt at navigere - vi skulle bare trække og slippe de mapper, vi ville flytte, eller kopiere og indsætte dem. Vi var lidt irriterede over, at den ikke viser filstørrelserne for mapper. Individuelle filstørrelser vises i KB.

Flashdrevet inkluderer også SanDisks SecureAccess-filkrypteringssoftware. Det er helt valgfrit at bruge og kan fjernes fra drevet, hvis du ikke ønsker det. At køre SecureAccess kræver ingen installation eller download for Windows, selvom det højst sandsynligt vil tage et par sekunder at opdatere. Mac X OS kræver en download.

Image
Image

Ydeevne: Meget hurtig, men ikke ultrahurtig

Generelt set er solid state-drev hurtigere og yder bedre end deres modparter på harddisken. Vi forventede at blive blæst bagover af SanDisk Extreme Pro, især da den annoncerer overførselshastigheder omkring 400 MB/s. Desværre stemte resultaterne ikke helt.

Benchmarking-programmet Crystal Disk Marks sekventielle filtest resulterede i læsehastigheder på 230 MB/s og skrivehastigheder på 215 MB/s. Det er meget imponerende tal sammenlignet med standard flashdrev, men de er stadig langt under SanDisks annoncerede 420 MB/s læse- og 380 MB/s skrivehastigheder.

Vi var i stand til at skrive

Vores mere praktiske test var endnu mere skuffende. SanDisk kan prale af, at en 4K-film i fuld længde kan overføres på 15 sekunder. Det tog omkring 40 sekunder at overføre Avengers: Infinity War med en gennemsnitlig skrivehastighed på 135 MB/s, da vi nåede de øvre grænser for, hvad vores interne harddisk kunne klare (ca. 140 Mb/s).

Når du overfører 1 GB mapper fyldt med mediefiler, såsom MP3 og JPG, forblev skrivehastigheden konstant. Mens vi overførte de samme mapper tilbage til pc'en, så vi et stejlt fald i hastigheden omkring halvvejs, hvilket resulterede i lidt længere læsehastigheder. En mediemappe på 1 GB tog omkring 10 sekunder at skrive og omkring 15 sekunder at læse.

Overførselshastighederne blev en smule forbedret ved brug af vores interne Solid State-drev, som har overførselshastigheder på omkring 500 MB/s. Vi var i stand til at komme op på 185 MB/s, men stødte stadig på problemet med, at hastighederne faldt kraftigt halvvejs i læseprocessen.

Ved at bruge solid state-drevet var vi i stand til at skrive Avengers: Infinity War på 30 sekunder, men det tog hele 90 sekunder at overføre det tilbage. Vi har også bemærket, at brugen af SecureAccess filkrypteringssoftware mere eller mindre fordoblede overførselshastigheden for enhver fil eller mappe.

Det er også vigtigt at bemærke, at for de fleste brugere er der ikke den store forskel mellem 150 MB/s og 350 MB/s med hensyn til overførselshastighed. Alt over 100 MB/s føles lynhurtigt, uanset om du overfører enkelte store videofiler, mediesamlinger eller systemmapper.

Pris: Et avanceret flashdrev

Et solid state-flashdrev er en avanceret USB-lagerenhed, og prisen afspejler det. SanDisk sælger Extreme Pro med to forskellige kapaciteter: en 128GB-model til $46,99 og en 256GB-model til $82,99. Det er prissat et godt stykke over andre flashdrev, men har også meget højere overførselshastigheder. Selv når den kun opnår halvdelen af den angivne hastighed i vores personlige test, overgår Extreme Pro stadig næsten alle konkurrenterne.

Den relaterede SanDisk Extreme Go er kun gradvist mindre kraftfuld og er mere rimeligt prissat.

Når det er sagt, er 256 GB så dyr, at du lige så godt kan begynde at se på eksterne solid state-drev, som er lidt mindre bærbare, men er udstyret med meget mere lagerplads. Det afhænger af, hvor meget du har brug for den ultrakompakte formfaktor.

Konkurrence: Spar op til et eksternt solid state-drev

Som et solid state-flashdrev har SanDisk Extreme Pro ikke megen konkurrence. Corsair Flash Voyager er et lignende produkt, der kan prale af endnu højere solid state læse- og skrivehastigheder, men er også endnu dyrere, opført omkring $70 for 128GB-modellen. Den relaterede SanDisk Extreme Go er også kun gradvist mindre kraftfuld og er mere rimeligt prissat, hvilket sandsynligvis gør den til den bedre mulighed for de fleste typiske brugere.

Vi kunne også sammenligne Extreme Pro med billigere, mindre eksterne solid state-drev, såsom PNY Elite. Denne særlige enhed har mere omkostningseffektive overførselshastigheder på 430 og 400 MB/, og 240 GB-modellen sælges for $69,99. Det er også knap større end et flashdrev, hvilket gør det til en mere tegnebogsvenlig mulighed for hurtig filoverførsel og lagring med høj kapacitet.

Medmindre du har penge at brænde og en top-of-the-line pc, der virkelig kan drage fordel af hastighedsmulighederne, vil vi anbefale SanDisk Extreme Go frem for Pro. Hvis du har et endnu større budget, vil vi anbefale, at du leder efter et dejligt stort eksternt solid state-drev.

Et avanceret solid state-flashdrev, der, selvom det er meget hurtigt, er svært at anbefale til prisen

SanDisk Extreme Pro kan opnå nogle fede overførselshastigheder - hvis din pc kan drage fordel af dem - og er et holdbart og ultrakompakt alternativ til et traditionelt eksternt solid state-drev. Men det kan ikke fungere som annonceret, og til prisen vil de fleste mennesker være bedre stillet ved at købe et billigere drev med mindre strøm eller investere i et typisk lagerdrev med bedre kapacitet og hastighed for pengene.

Specifikationer

  • Produktnavn Extreme PRO 128 GB drev
  • Product Brand SanDisk
  • SKU SDCZ800-064G-A46
  • Pris $46,99
  • Produktdimensioner 2,79 x 0,84 x 0,45 in.
  • Kompatibilitet Windows Vista, 7, 8, 10, Mac X v10.6+
  • Lagerplads 128GB eller 256GB
  • Porte USB 3.1 Gen 1 (3.0), 2.0
  • Garanti Livstidsbegrænset garanti

Anbefalede: