Sådan slår du igennem på Google Docs

Indholdsfortegnelse:

Sådan slår du igennem på Google Docs
Sådan slår du igennem på Google Docs
Anonim

Hvad du skal vide

  • Vælg den tekst, der skal gennemstreges. Vælg Format > Tekst > Strikethrough.
  • Tastaturgenvejs alternativ til Windows: Tryk på Alt + Shift + 5.
  • Tastaturgenvejs alternativ til Macs: Command + Shift + X.

Denne artikel forklarer, hvordan du anvender en gennemstregning til tekst på Google Docs. Den indeholder også oplysninger om, hvorfor du muligvis bruger gennemstregningsformatering, og hvordan du fjerner det, hvis du ombestemmer dig.

Sådan gør du gennemstregning i Google Docs

Du har sikkert set gennemstreget tekst-tekst, der har en linje gennem det-på blogindlæg og andet onlineindhold. Google Docs-brugere har et par måder at bruge gennemstregning i Google Docs.

Hvordan tekst overstreges i Google Docs er ikke umiddelbart indlysende, når du ser på de tilgængelige værktøjslinjer i et åbent dokument. Det er fordi der er to måder at opnå dette på:

  • Brug funktionen, som du finder i indlejrede menuer
  • Brug Google Docs-tastaturgenveje
  1. Start i et åbent Google Docs-dokument, og vælg den tekst, du vil gennemstrege. Du kan gøre dette ved at klikke og trække fra begyndelsen af det sted, hvor du vil strege igennem, til slutningen af markeringen.

    Image
    Image
  2. Med den valgte tekst, klik på Format-menuen øverst på siden.

    Image
    Image
  3. I menuen, der vises, skal du holde markøren over eller vælge Text og derefter vælge Strikethrough.

    Image
    Image
  4. Alternativt, når du har fremhævet teksten, kan du bruge tastaturgenveje til at placere en linje gennem den markerede tekst uden at slette den. Tastaturgenvejene er:

    • Windows: "Billede" + Shift + 5 alt="</li" />
    • Mac: Kommando + Shift + X

Why Use Strikethrough i Google Docs

Før vi kommer til, hvordan tekst overstreges i Google Docs, kan det være nyttigt at vide, hvorfor du måske ønsker at gennemstrege tekst. Der er et par grunde:

  • Afkrydsning af listeelementer: Hvis du er en listeskaber, ved du, at der ikke er meget mere tilfredsstillende end at krydse elementer fra din liste. Strikethrough lader dig gøre det elektronisk, så du visuelt kan se, hvor meget du har opnået på en Google Docs-to-do-liste
  • Fantastisk tekst uden at miste den: Når du skriver, er det ikke ualmindeligt at skifte mening og gå tilbage for at slette ord, der ikke er helt rigtige. Men hvis du er på hegnet om noget, og du ikke er sikker på, du vil slette det, bevarer en gennemstregning teksten, men indikerer din ubeslutsomhed. Så kan du besøge det igen senere for at træffe en endelig afgørelse, om du skal beholde det eller ej.
  • Indikerer en ændring i tanken: Bloggere bruger ofte gennemstreget tekst til at angive, at de har ændret, hvordan de tænker om noget. Nogle gange er dette også en subtil måde at tilføje snark eller humor til et blogindlæg. Gennemstregningen bruges, som om forfatteren begyndte at sige noget og derefter ændrede mening for at sige det på en mere passende eller acceptabel måde.

Sådan fjerner du gennemstregningslinjen i tekst

Hvis du senere vender tilbage til dit dokument og beslutter dig for at fjerne den gennemstregning, du har sat i teksten, er der et par måder, du kan gøre det på.

Den nemmeste måde er at fremhæve teksten og bruge den samme tastaturgenvej, som bruges til at placere gennemstregningen over teksten: Alt + Shift + 5 (på Windows) ellerCommand + Shift +X (på Mac).

Du kan også bruge tastaturgenvejen til at rydde formatering. For at gøre det skal du fremhæve teksten og bruge denne kombination af taster:

  • Windows: Ctrl + \
  • Mac: Kommando + \

Hvis du bruger Ryd formatering, skal du være opmærksom på, at det ikke kun fjerner gennemstregningen, men det vil også fjerne enhver yderligere formatering, du måtte have indført (f.eks. fed, kursiv, hævet og sænket skrift).

Hvis du endelig vil bruge de indlejrede menufunktioner, skal du fremhæve teksten og derefter vælge Format > Text >Strikethrough , som fjerner gennemstregningen eller Format > Ryd formatering , som fjerner gennemstregningen og enhver anden formatering, som du kan have brugt til at behandle teksten.

Anbefalede: