Sådan bruger du Excels rensefunktion

Indholdsfortegnelse:

Sådan bruger du Excels rensefunktion
Sådan bruger du Excels rensefunktion
Anonim

Hvad du skal vide

  • For at fjerne ASCII-tegn skal du indtaste =CLEAN(Text).
  • Brug SUBSTITUTE-funktionen til at konvertere Unicode-tegn til ASCII-tegn.

Sådan bruger du Clean-funktionen i Microsoft Excel 2019, 2016, 2013, 2010 og Excel til Microsoft 365. Rens-funktionen fjerner mange ikke-udskrivbare computertegn, der er kopieret eller importeret til et regneark, fordi sådanne tegn kan forstyrre udskrivning, sortering og filtrering af data.

CLEAN-funktionssyntaks og -argumenter

En funktions syntaks er dens layout og inkluderer navn, parenteser og argumenter. Syntaksen for CLEAN-funktionen er:

=CLEAN(Tekst)

Tekst

(påkrævet) er et

cellereference

til placeringen af disse data i det regneark, du vil rydde op i.

Sig f.eks. celle A2 indeholder denne formel:

=CHAR(10)&"Kalender"&CHAR(9)

For at rense det, skal du indtaste formlen i en anden regnearkscelle:

=CLEAN(A2)

Resultatet ville kun efterlade ordet

Calendar

i celle A2.

Udover at fjerne ikke-udskrivende tegn, konverterer CLEAN-funktionen også tal til tekst, hvilket kan resultere i fejl, hvis du senere bruger disse data i beregninger.

Fjernelse af ikke-udskrivbare, ikke-ASCII-tegn

Mens CLEAN-funktionen er fremragende til at fjerne ASCII-tegn, der ikke kan udskrives, er der nogle få tegn, der ikke kan udskrives, som falder uden for ASCII-området, som du måske ønsker at fjerne.

Unicode-tegn, der ikke kan udskrives, omfatter numrene 129, 141, 143,144 og 157 . Derudover ønsker du måske at fjerne 127 , som er slettetegnet og heller ikke kan udskrives.

En måde at fjerne sådanne data på er at få SUBSTITUTE-funktionen til at konvertere dem til et ASCII-tegn, som CLEAN-funktionen kan fjerne. Du kan indlejre funktionerne SUBSTITUTE og CLEAN for at gøre det nemmere.

=CLEAN(SUBSTITUTE(A3, CHAR(129), CHAR(7)))

Alternativt kan man blot erstatte det stødende ikke-udskrivbare tegn med ingenting ("").

=SUBSTITUTE(A4, CHAR(127), "")

Hvad er ikke-udskrivbare tegn?

Image
Image

Hvert tegn på en computer - der kan udskrives og ikke-udskrives - har et tal kendt som dets Unicode-tegnkode eller værdi. Et andet, ældre og bedre kendt tegnsæt er ASCII, som står for American Standard Code for Information Interchange, er blevet indarbejdet i Unicode-sættet.

Som et resultat er de første 32 tegn (0 til 31) i Unicode- og ASCII-sættene identiske. De bruges af programmer til at styre perifere enheder såsom printere på tværs af forskellige platforme. Som sådan er de ikke beregnet til brug i et regneark og kan forårsage fejl, når de findes.

CLEAN-funktionen, som går forud for Unicode-tegnsættet, fjerner de første 32 ikke-udskrivende ASCII-tegn og de samme tegn fra Unicode-sættet.

Anbefalede: