Nintendo's Miitopia er et børnevenligt bud på rollespil

Indholdsfortegnelse:

Nintendo's Miitopia er et børnevenligt bud på rollespil
Nintendo's Miitopia er et børnevenligt bud på rollespil
Anonim

Key takeaways

  • Miitopia er et fantasy-RPG for alle aldre, der lader dig tilpasse alle hovedpersonernes identiteter.
  • Nintendos Mii-karakterskaber er faldet en smule ud af fokus med Switch, men den er stadig mere fleksibel, end den har nogen ret til at være.
  • Som mange førsteparts Nintendo-spil er det rettet mod børn, men voksne kan få et par grin med det.
Image
Image

Ordet, jeg vil bruge her, er "harmløst." Nintendos Miitopia er et børnevenligt spin på et typisk japansk RPG, hvor venskab er det mest mekanisk kraftfulde våben af alle.

I Miitopia har du en quest, en helt, et kongerige og en flok monstre at slå i den mest bevidst generiske historie på denne side af Final Fantasy: Mystic Quest. Krogen er, at du kan omforme alle de menneskelige karakterer, fra din helt til den ultimative skurk, via Nintendos Mii-karakterskaber.

"Ordet, jeg vil bruge her, er 'ufarligt'."

Den leveres forudindlæst med et udvalg af ophavsretskrænkende, brugerskabte avatarer, men der er en masse sjov at have med at lave dine egne og kaste dem på (u)passende positioner i kongeriget.

Miitopia er i sig selv en nem 30-timers RPG, der for det meste spiller sig selv. Det er rettet direkte mod publikum under 12 år, men har en masse mikromanagement-elementer, der kan holde min-maxers beskæftiget. Vigtigst af alt er det for ubønhørligt muntert til at kunne lide.

Face/Off

Der er noget LEGO Movie-stil G-rated body horror på arbejde i Miitopia. Din karakter er en drifter, der stopper ved landsbyen Greenhorne, lige da den bliver angrebet. En ånd kaldet Mørkeherren stjæler flere landsbyboeres ansigter, som pilles af, som om de er klistermærker, og bruger dem til at forvandle normale dyr til monstre.

Du bliver straks bemyndiget af en navnløs styrke og sendt ud på en mission for at finde og generobre de stjålne ansigter. Som man gør.

Som den nylige Bravely Default II løber Miitopia fra et jobsystem, der giver dig mulighed for at vælge en klasse for hver karakter på dit hold, såsom kriger, magiker, gejstlig eller, øh, popstjerne.

Du kontrollerer dog kun din egen karakter direkte i kamp, mens resten af dit hold bliver guidet af AI. Din største indflydelse på dit team kommer fra de relationer, du opbygger med det.

Image
Image

Karakterer, der hjælper hinanden, skaber gradvist en rapport, som igen låser op for specielle team-buffs og angreb. Når de først begynder at hjælpe hinanden med kamphandlinger, bliver hver kamp meget lettere, så det er værd at bruge en masse tid på venskabsskabere, når du ikke er i felten.

Det er også det meste af det, du faktisk kan. Miitopia har en masse "auto-battler" i sit DNA, i samme ånd som dette års indie-hit Loop Hero. Når du går ind i et område i Miitopia, går dine karakterer automatisk frem, indtil de rammer en tilfældigt udløst hændelse eller når slutningen af den aktuelle sti.

em

Du kan gradvist samle snacks og penge fra skatte og slagsmål undervejs. Når dine karakterer tager en pause på kroen, kan du piske måltider op med stat-boostende mad og indstille, hvad der svarer til eventyr-legeaftaler, ud over mere traditionelle power-booster-mekanikker som at komme op i niveau eller købe nyt gear.

Det er ikke helt åndssvagt, da du straks og tydeligt belønnes for forsigtigt at justere dine karakterers statistik og venskaber, men der er meget Miitopia, der tager sig af sig selv. Jeg fandt ud af, at det er et godt "podcast-spil."

Din nye bedste ven

I overensstemmelse med 2021-ånden er Miitopia on the Switch en remasteret version af et 2017-spil til Nintendo 3DS, der var relativt uklart uden for Japan. Den nye version tilføjer tilpasningsfunktioner som parykker og makeup.

Vigtigere er det, Miitopia på Switch føjer et nyt medlem til din gruppe: en venlig hest, der er lige så tilpasselig som alle andre i spillet. Han/hun følger dig rundt og lader tilfældigt dine karakterer ride ham/hende i kamp om kraftfulde beredne angreb.

Og ja, du kan forvandle din hest til en enhjørning. Det er det første, jeg tjekkede.

I sig selv er Miitopia et charmerende, men simpelt RPG, der er velegnet til ethvert publikum. Humoren og absurditeten kommer fra, hvem du vælger at kaste i dens forskellige roller, uanset om det er en flok eksisterende karakterer i dit eget tilpassede crossover-mareridt eller dine egne venner og familie.

Det minder mig om at spille Oregon Trail i min skoles computerrum, da jeg var barn, da vi opkaldte bosætterne i vores vogntog efter hinanden, så vi kunne grine, da uheldet ramte.

Det er det, der skubber Miitopia over grænsen fra territorium kun for børn til noget, alle kan nyde. Det er et charmerende, for enkelt, for nemt spil i sig selv, men der er masser af plads til kreativitet og stil med Mii-karakterskaberen, og det er her, det skinner.

Anbefalede: