Brug af Excels PRODUKT-funktion

Indholdsfortegnelse:

Brug af Excels PRODUKT-funktion
Brug af Excels PRODUKT-funktion
Anonim

Du har flere muligheder, når du vil gange tal og andre typer data i en Excel-projektmappe. Du kan bruge en formel til multiplikation. Men når du vil gange flere celler, skal du bruge PRODUKT-funktionen.

Instruktionerne i denne artikel gælder for Excel 2019, 2016, 2013, 2010; Excel til Mac, Excel til Microsoft 365 og Excel Online.

Brug PRODUCT-funktionen til at multiplicere tal, matrixer eller værdiområder

Produktet er resultatet af en multiplikationsoperation. Tallene vist i cellerne A1 til A3 i eksemplet nedenfor kan multipliceres med en af to metoder:

  • En formel, der indeholder den matematiske operator () (se række 5 for et eksempel).
  • PRODUKT-funktionen som vist i række 6.
Image
Image

PRODUKT-funktionen kommer i spil, når data multipliceres i mange celler. For eksempel, i række 9 i billedet, formlen:

=PRODUKT(A1:A3, B1:B3)

svarer til formlen:

=A1A2A3B1B2B3

Syntaks og argumenter

En funktions syntaks refererer til funktionens layout og inkluderer funktionens navn, parenteser, kommaseparatorer og argumenter.

Syntaksen for PRODUCT-funktionen er:

=PRODUKT(Nummer1, Nummer2, …, Nummer255)

  • Number1 (påkrævet) er det første tal eller array, som du vil gange. Dette argument kan være de faktiske tal, cellereferencer eller området for placeringen af data i regnearket.
  • Number2, Number3, …, Number255 (valgfrit) er yderligere tal, arrays eller intervaller op til et maksimum på 255 argumenter.

Datatyper

Forskellige typer data behandles forskelligt af PRODUKT-funktionen afhængigt af om de indtastes direkte som argumenter i funktionen eller som cellereferencer til en placering i regnearket.

For eksempel læses tal og datoer som numeriske værdier af funktionen, når de leveres direkte til funktionen eller inkluderes ved hjælp af cellereferencer.

Som vist i række 12 og 13, læses boolske værdier (kun TRUE eller FALSE) kun som tal, hvis de er indsat direkte i funktionen. Hvis du indtaster en cellereference til en boolsk værdi som et argument, ignorerer PRODUCT-funktionen det.

Image
Image

Tekstdata og fejlværdier

Som med booleske værdier, hvis du inkluderer en reference til tekstdata som et argument, ignorerer funktionen dataene i den pågældende celle og returnerer et resultat for andre referencer eller data.

Hvis tekstdata indtastes direkte i funktionen som et argument, som vist i række 11, returnerer PRODUKT-funktionen VALUE! fejlværdi.

Denne fejlværdi returneres, når nogen af de argumenter, der leveres direkte til funktionen, ikke kan fortolkes som numeriske værdier.

Omgiv al tekst, der er indtastet direkte i en Excel-funktion, med anførselstegn. Hvis du indtaster ordteksten uden anførselstegn, returnerer funktionen NAVN? fejl.

Et eksempel på PRODUCT-funktionen

PRODUKT-funktionen indtastes i et Excel-regneark ved enten at skrive hele funktionen i formellinjen eller ved at bruge dialogboksen Funktionsargumenter.

For at følge med i selvstudiet skal du åbne et nyt Excel-regneark og indtaste følgende data:

Image
Image

For at finde produktet, når du multiplicerer cellerne A1, A2 og A3, kan du skrive formlen. Vælg en tom celle, såsom A4, og skriv funktionen:

=PRODUKT(A1:A3)

Tryk på Enter, når du har indtastet hele funktionen.

Selvom det er muligt at indtaste hele funktionen manuelt, finder mange det nemmere at bruge dialogboksen, fordi den tager sig af at tilføje funktionens syntaks, såsom parenteser og kommaseparatorer mellem argumenter.

Sådan går du ind i PRODUKT-funktionen ved hjælp af dialogboksen Funktionsargumenter:

  1. Vælg celle A4 for at gøre den til den aktive celle.
  2. På båndet, gå til Formulas.
  3. Vælg Math & Trig.
  4. Vælg PRODUCT.

    Image
    Image
  5. Placer markøren i Number1 i dialogboksen Function Arguments..

    Hvis den aktive celle er direkte under en gruppe af celler, tilføjer Excel muligvis automatisk cellereferencerne. Hvis du ikke ønsker at bruge disse cellereferencer, skal du slette referencerne.

  6. På regnearket skal du fremhæve celler A1 til A3 for at tilføje dette område til dialogboksen.

    Image
    Image
  7. I dialogboksen Function Arguments skal du vælge OK for at fuldføre funktionen og lukke dialogboksen.
  8. Svaret 750 vises i celle A4, fordi 51015 er lig med 750.

    Image
    Image
  9. Vælg celle A4 for at se hele funktionen i formellinjen over regnearket.

Anbefalede: