Sådan bliver du organiseret med macOS Stacks-funktion

Indholdsfortegnelse:

Sådan bliver du organiseret med macOS Stacks-funktion
Sådan bliver du organiseret med macOS Stacks-funktion
Anonim

Mac'ens skrivebord har en tendens til at samle filer og mapper med en enorm hastighed, hvilket resulterer i et rodet skrivebord. Desktop Stacks, en funktion introduceret med macOS Mojave, kan organisere, rydde op i og forbedre din arbejdsgang.

Desktop stakke

Nu er Stacks ikke en ny funktion; de har eksisteret siden OS X Leopard tilføjede dem som en måde at organisere flere filer på i et enkelt Dock-ikon. Med Dock Stacks kunne du oprette stakke, der indeholder nyere applikationer, dokumenter, billeder, næsten hvad du vil.

Desktop Stacks tager ideen om Dock Stacks som et organiseringsværktøj og anvender det på alle filerne på dit skrivebord. Afrunde alt rod på dit skrivebord og placere dem i flere stakke, der hver indeholder relaterede filer.

Image
Image

Desktop Stacks som deres Dock Stacks-modstykker kan åbnes for at vise deres indhold, så du kan arbejde med filerne indeni. Organisationsmetoden, eller hvordan filerne er grupperet, kan indstilles til at opfylde dine behov.

Tænd eller deaktiver skrivebordsstabler

Sådan aktiverer eller deaktiverer du desktop stakke:

  1. Klik eller tryk én gang på skrivebordet for at vælge det og bringe det frem.
  2. Fra menulinjen vælg View > Use Stacks.
  3. Et flueben vil blive føjet til Brug stakke menupunktet for at angive, at stakke er slået til.

    Du kan også udføre de samme opgaver ved at højreklikke på skrivebordet og vælge Brug stakke fra pop-up-menuen.

    Stakke kan slås fra ved at vælge Use Stacks menupunktet en anden gang, hvilket resulterer i, at fluebenet fjernes, og alle filerne i stakkene spredes til skrivebordet.

    Med stakke slået til, vil alle filerne på dit skrivebord blive sorteret i flere stakke organiseret efter filtype. Alle billedfiler vil være i én stak, film i en anden, PDF-filer i en tredje og regneark i en fjerde. Dette er standardsorteringsmetoden for Kind.

    Du kan vælge mellem flere sorteringsmetoder.

    Indstil stakgruppering

    Stakke sorterer som standard sig selv efter den type fil, de indeholder. Men der er yderligere grupperingsmuligheder. For at ændre, hvordan stakke sorteres, skal du sørge for, at stakke er slået til, og derefter:

    Image
    Image
  4. Klik eller tryk én gang på skrivebordet for at sikre, at skrivebordet er det forreste element.
  5. Fra menuen View skal du vælge Gruppe stakke efter.
  6. Menuen udvides for at vise dig gruppemulighederne for:

    • Kind
    • Dato sidst åbnet
    • Dato tilføjet
    • Ændringsdato
    • Oprettelsesdato
    • Tags
  7. Vælg, hvordan du vil gruppere stakkene. Når du har foretaget dit valg, vil stakkene på skrivebordet blive brugt af den valgte gruppering.

    Du kan også udføre den samme opgave ved at højreklikke på skrivebordet og vælge Gruppe stakke efter.

Bundlinje

Stakke placeres langs den yderste højre kant af skrivebordet og vises som en gruppe af filikoner, der stables oven på hinanden.

At åbne en stak

For at åbne en stak skal du klikke eller trykke én gang på en stak. Stakken åbner og viser alle de vedlagte filer. Filerne, der udgør stakken, kan skubbe andre skrivebordselementer midlertidigt til nye positioner på skrivebordet. Disse varer vender tilbage til deres normale placeringer, når du lukker stakken.

Elementer i stakken kan manipuleres ligesom enhver anden fil, dobbeltklik eller tryk åbner filen i dens standardapp. Hvis du klikker eller trykker én gang på en fil og derefter trykker på mellemrumstasten, kan du hurtigt se filen. Du kan bruge Finder til at kopiere, slette, flytte enhver af filerne i en stak.

Vær opmærksom på, at hvis du flytter en fil fra en stak til skrivebordet, vil den blive sorteret tilbage i en stak, så længe visningen Brug stakke er aktiveret.

Bundlinje

Åbne stakke har et nedadvendt chevron-ikon. Klik eller tryk på chevronen for at lukke stakken, hvilket får alle filerne, der er en del af stakken, til at blive fejet tilbage i stakken.

Rydning af skrivebordet

Stakke giver dig mulighed for øjeblikkeligt at rydde op i et rodet skrivebord, men det pålægger brugeren en smule disciplin. Med desktop Stacks aktiveret, bruges et stift gitter til, hvor filer og mapper kan placeres på skrivebordet. For det meste vil du ikke være i stand til at flytte rundt på skrivebordsgenstande, mens stakke er i brug.

Anbefalede: